«ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» Σαράντα δύο (42) χρόνια στην υπηρεσία του Θεσπρωτικού λαού - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

«ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» Σαράντα δύο (42) χρόνια στην υπηρεσία του Θεσπρωτικού λαού

(Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, με ημερομηνία 7/7/΄77)
Ήταν 7/7/1977 όταν εκδόθηκε το πρώ­το φύλλο των «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ» με ιδρυτή, εκδό­τη και διευθυντή τον αείμνηστο Σπύρο Τσώνη. Πολλοί ήταν εκεί­νοι που ανταποκρίθηκαν στο κά­λεσμα του ιδρυτή της εφημερίδας μας και εργάστηκαν αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν για να προωθηθούν πολλά ζητή­ματα που αφορούσαν τον ακρι­τικό νομό μας στον οποίο πολλά άλλαξαν, αλλά και πολλά παραμένουν ίδια. Οφείλουμε να εκφρά­σουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους.
Για 35 ολόκληρα χρόνια ο ιδρυτής της εφημερίδας μας, ο Σπύρος Τσώνης, μέχρι που έφυγε από τη ζωή, το 2011 έδωσε το "είναι" του, μέσω της εφημερίδας κι όχι μόνο, ώστε να προωθηθούνε λύσεις για μικρά και μεγάλα προβλήματα, αλλά και να αναδειχθούνε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να πάψει κάποια στιγμή αυτός ο τόπος, η ακριτική Θεσπρωτία, να είναι τόπος καταγωγής μεταναστών.
Από το 2012 και μέχρι σήμερα τη διεύθυνση τη εφημερίδας έχει αναλάβει ο γράφων, Κων/νος Σπ. Τσώνης, όπου ίσως μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, με τα όποια διαφορετικά προβλήματα και συνθήκες της εποχής που ζούμε. Το αν το καταφέρνουμε καλά τα τελευταία 7 χρόνια, τα μνημονιακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκδοση μιας επαρχιακής εφημερίδας, μπορούνε να το κρίνουνε όσοι μας διαβάζουν και μας παρακολουθούνε συστηματικά.
Πολλά όμως είναι τα προβλήμα­τα που αντιμετωπίζει ακόμη σήμερα η θεσπρωτική κοινωνία. Άλλα που οφείλονται στην κεντρική πολι­τική εξουσία, άλλα σε αντικειμε­νικούς παράγοντες και άλλα σε τοπικής προέλευσης …εμπόδια! Σε όποια κατηγορία και αν ανή­κουν τα προβλήματα του τόπου μας, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα προβάλλου­με και να προωθούμε λύσεις και απόψεις. Θα συνεχίσουμε όμως να προβάλλουμε και τα θετικά και τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς και τα συγκριτικά πλεονε­κτήματα της Θεσπρωτίας για μια βιώσιμη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη.
Στοιχεία και χαρακτηριστικά που επιβάλλεται πλέον να αξιοποιή­σουμε ώστε να μπορέσει αυτός ο τόπος να κρατήσει στα εδάφη της τη νέα γενιά που ομολογουμένως έχει πολύ δυναμικά στοιχεία, μόρφω­ση και καλύτερη γνώση για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας.
Αυτό τον αγώνα θα τον συνε­χίσουμε, χωρίς περιαυτολογίες και τυμπανοκρουσίες. Κα­λούμε επ’ ευκαιρίας όσους βράζει το αίμα τους και το λέει η καρδιά τους να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια. 
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει στη Θεσπρωτία ένα συ­ντηρητικό αίσθημα, κατάλοιπο μιας άλλης εποχής. Γνωρίζουμε όμως, επίσης, ότι στη Θεσπρωτία υπάρ­χει πλέον πολύς κόσμος που έχει αυξημένη αντίληψη και γνώση για τα όσα συμβαίνουν γύρω του και επιθυμεί να δει τον τόπο του να μπει σε μια νέα φάση, πέρα από το ψευτοβόλεμα του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι πλέον αρκετά ώριμες οι συνθήκες για να αντι­ληφθούμε όλοι μας, το τι πραγ­ματικά συνέβαινε στον κόσμο τα χρόνια που εμείς κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια δεν είναι πάντοτε ωραία, είναι όμως πά­ντα χρήσιμη και ενίοτε σωτήρια. Σε αυτή τη γραμμή κινούμαστε, προσπαθώντας να υποδεχτούμε ένα καλύτερο μέλλον έστω και μια μέρα νωρίτερα, αδιαφορώ­ντας για όσους τραβάνε το παρελ­θόν από τα μαλλιά, μήπως και ξεβολευτούν και ζήσει και κανένας άλλος. Εκεί πιστεύουμε ότι θα κριθούν πολλά για το μέλλον του τόπου και εκεί δίνουμε τη μάχη. Στο πεδίο των αντιλήψεων, της κοινωνικής προσφοράς και της ανάπτυξης για τους πολλούς. Το παλιό σλόγκαν της εφημερίδας μας άλλωστε, ισχύει και σήμερα: «Στην υπηρεσία του θεσπρωτι­κού λαού». Και όταν λέμε λαού, εννοούμε της πλειονότητας του πληθυσμού σε αντίθεση με την οπισθοδρομική και ξεπερασμένη οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου, η οποία μπορεί να ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τις εκλογές, δεν ενδιαφέρεται όμως για τη ζωή και την εξέλιξη των Θεσπρωτών και της Θεσπρωτίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Και σε αυτό τον αγώνα –που δεν είναι μόνο τοπικός- θα είμαστε παρό­ντες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αναγνώστες και συνδρομη­τές μας οι οποίοι είναι οι μοναδι­κοί χορηγοί της εκδοτικής και δη­μοσιογραφικής μας προσπάθειας και οι τελικοί κριτές μας.
Με θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους και προς όλους τους συνδρομητές μας!
Ο Εκδότης 
Κων/νος Σπ. Τσώνης

Υ.Γ.  Για να λαμβάνετε την εφημερίδα μας γίνετε συνδρομητές με ένα μήνυμα!
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του site μας ότι μπορούν εύκολα με ένα μήνυμα να γίνουνε συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας. Στείλτε μας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) στο τηλέφωνο 6945114015 ή στο email: antilaloi1977@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook: Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - thesprotikoiantilaloi.gr και η εφημερίδα μας θα σας αποστέλλεται κάθε Πέμπτη στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα μας δώσετε.
Το κόστος της συνδρομής είναι
Ετήσια συνδρομή: 40 ευρώ
Εξαμηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ
Η συνδρομή ισχύει μόνο για το διάστημα που ζητήσετε, χωρίς υποχρέωση ανανέωσης.
Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας ότι η πρόσβαση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας, μπορούν να το κάνουν με οικονομική ενίσχυση στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. ΛΟΓ/ΜΟΥ: 347/940983-18
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Παρακαλούμε όσοι εξοφλείτε τη συνδρομή σας ή αποστέλλετε οικονομική ενίσχυση, να μας αποστέλλετε και τα στοιχεία σας ώστε να εκδίδουμε και τη νόμιμη απόδειξη!
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot