Απαρνείται την ευθύνη για τη χερσαία ζώνη ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος - Τώρα το θυμήθηκε;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Απαρνείται την ευθύνη για τη χερσαία ζώνη ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος - Τώρα το θυμήθηκε;;;


Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Λώλος απαρνείται την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη χερσαία ζώνη, δηλαδή από το Μακρυγυάλι μέχρι τα Σύβοτα! Αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος (βλέπε παρακάτω) ότι η χερσαία ζώνη είναι στην αρμοδιότητα του ΟΛΗΓ, είναι αληθές, αλλά δε λέει όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή με δική του ευθύνη και υπογραφή η χερσαία ζώνη πέρασε στην αρμοδιότητα του ΟΛΗΓ για σύντομο χρονικό διάστημα υποτίθεται πριν τρία ολόκληρα χρόνια, ώστε να την αναπλάσει και να την επιστρέψει στο Δήμο! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού όμως. Όταν ο κ. Λώλος πονηρά σκεπτόμενος παρέδωσε τη χερσαία ζώνη στον ΟΛΗΓ θεώρησε ότι ο ΟΛΗΓ που έχει οικονομική άνεση θα προχωρήσει σε εργασίες ευπρεπισμού και υποδομών, όπως κι έγινε σε κάποιο βαθμό (αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, επέκταση ποδηλατόδρομου κ.α.) ώστε να τα χρεωθεί ο ίδιος. Όταν γινότανε αυτές οι εργασίες και εισέπραττε τα θετικά σχόλια των δημοτών δεν ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι δεν έκανε ο Δήμος τα έργα, αλλά ο ΟΛΗΓ, τώρα που αρχίσανε τα παράπονα έβγαλε ανακοίνωση να ρίξει το μπαλάκι στο Νταή! Επίσης δεν εξήγησε ακόμη ο κ. Λώλος και κάτι σημαντικό ακόμη. Πριν υπογράψει την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην ΟΛΗΓ ΑΕ, είχε συνυπογράψει ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον κ. Νταή, το οποίο βέβαια, δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα. Τι είδους πρωτόκολλο συνεργασίας ήτανε αυτό που υπογράψανε εφόσον δε μπορούν να συνεργαστούνε σε βασικά ζητήματα;;; 
(Από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ Α.Ε.)

Κι έπειτα, πως γίνεται να προχωράει ο Δήμος στην υλοποίηση του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου μέχρι το κάμπινγκ (αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα), εφόσον δεν είναι χώρος αρμοδιότητάς του; Δηλαδή εκεί παρανομεί; 
Δεν έχει μόνο το ψέμα κοντά ποδάρια, αλλά και η μισή αλήθεια και τώρα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας καλείται να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το ζήτημα και κυρίως να ενεργοποιηθεί ώστε το συνομότερο δυνατό, να επιστρέψει η χερσαία ζώνη στην ιδιοκτησία του Δήμου. Διότι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει όποιο κομμάτι θέλει!
Ο κ. Λώλος στην πρώτη του θητεία ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας έχασε τη μισή πόλη μέσα από τα χέρια του (στο Δήμο Ηγουμενίτσας δεν ανήκει ούτε ένα εκατοστό παραλίας). Δε νομίζω ότι το έχει καταφέρει άλλος Δήμαρχος αυτό. Ελπίζουμε στη δεύτερη θητεία του να μη χάσει και την άλλη μισή...!

Υ.Γ. Για το ιστορικό της χερσαίας ζώνης και τις ευθύνες τόσο του κ. Λώλου, όσο και του κ. Νταή και το πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε αγαστή συνεργασία προωθούν το ξεπούλημα του λιμανιού και το ξεκοκάλισμα των φιλέτων του παραλιακού μετώπου, θα αναφερθούμε σε επόμενο αναλυτικό δημοσίευμα! 

Διευκρίνηση Γιάννη Λώλου περί αρμοδιοτήτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα

"Καθώς τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Ηγουμενίτσας γίνεται δέκτης καταγγελιών πολιτών, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία που εκτείνεται από την Ηγουμενίτσας έως και το Μακρυγιάλι, ενημερώνουμε ότι η αρμοδιότητα για τον ευπρεπισμό, την καθαριότητα, την αποκομιδή απορριμμάτων, την κοπή των χόρτων, την παραχώρηση χώρου για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, την τοποθέτηση καντινών καθώς και τη ναυαγοσωστική κάλυψη, ανήκει αποκλειστικά και μέχρι την επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης, στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. 
Παρόλα αυτά, η εικόνα της πόλης και του Δήμου μας, αφορά όλους μας ανεξαιρέτως. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας παρά το γεγονός της αναρμοδιότητας του, κάνει συνεχώς προσπάθειες εξωραϊσμού της περιοχής (κοπή χόρτων, αποκομιδή απορριμμάτων κ.α.) συνδράμοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του τον αρμόδιο φορέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου