Άναψε φωτιές ο Τσότσης…!!! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Άναψε φωτιές ο Τσότσης…!!!

(Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το νυν Δήμαρχο Φιλιατών, με την παράταξη της ΝΔ, ο Δημήτρης Τσότσης)

Το γεγονός ότι οι απόκριες που διανύουμε, συμπίπτουνε με την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, αναμένεται να μας χαρίσουνε ένα αξέχαστο καρναβάλι. Και μπορεί στις απόκριες να συνηθίζεται να φοράνε μάσκες, απ’ ό,τι φαίνεται όμως σε αρκετές περιπτώσεις, πολλές μάσκες θα πέσουνε…!
Μια πρώτη γεύση πήραμε πριν λίγες ώρες από τον αγαπητό “σύντροφο” Δημήτρη Τσότση, συνταξιούχο ταχυδρόμο Φιλιατών, πρώην δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Μηνά Παππά (ΠΑΣΟΚ) και έναν από τους 3-4 πιο γνωστούς Συριζαίους των Φιλιατών.
Μόλις χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σκεύη ως υποψήφιου Δημάρχου Φιλιατών, με την παράταξη του Μηνά Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις προηγούμενες εκλογές δεν κατόρθωσε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στο Δήμο Φιλιατών. Την ίδια ώρα που ανακοινωνότανε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σκεύη για το Δήμο Φιλιατών, ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Δημήτρης Τσότσης και πρώην μέλος της παράταξης του Μηνά Παππά, ανακοίνωνε μέσω …facebook την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με το νυν Δήμαρχο Φιλιατών, Σπύρο Παππά, με την παράταξη της ΝΔ. τον οποίο μάλιστα πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι του χρεώνουνε μια ροπή προς την άκρα δεξιά…!
Φαίνεται όμως ότι ο Δήμαρχος Σπύρος Παππάς (σε αντίθεση με το Δημήτρη) διαθέτει αρκετή ευφυΐα και ξέρει πότε να κάνει πολιτικούς ελιγμούς ώστε να καλύψει τα κενά που έχει η παράταξή του. (Να θυμίσουμε μόνο, ότι 5 από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του δεν του λένε καλημέρα…)!
Έτσι, εκμεταλλεύτηκε τη δίψα του “αριστερού” Τσότση για συμμετοχή στα κοινά και την ανάλογη προβολή και τον ενέταξε στο δυναμικό της παράταξής του για να δείξει τη “διεύρυνση” του ψηφοδελτίου του…!
Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτησή του στο facebook:
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά μόνο τα προβλήματα των πολιτών. Καλωσορίζω στην παράταξη «Πολίτες σε δράση» το συμπολίτη μας Δημήτρη Τσότση. Μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία που απέδειξε ότι ενώνει τους πολίτες, συνθέτει απόψεις, εργάζεται και δημιουργεί για το σύνολο των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς. Με διάθεση προσφοράς, εμπειρία και αγάπη για τον τόπο ο Δημήτρης Τσότσης θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία».

Λίγο αργότερα, πάλι μέσω facebook, ο ίδιος ο κ. Τσότσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΤΣΗΣ
«Αγαπητοί-ες φίλοι-ες και συνδημότες-ες.
Ύστερα από 36 χρόνια δουλειάς και με την ευκαιρία της συνταξιοδότησής μου αποφάσισα να δεχθώ την από καιρό πρόσκληση του Δημάρχου Σπύρου Παππά και να συμμετάσχω στην προσπάθεια διάσωσης και ανασυγκρότησης του Δήμου μας.
Στη δουλειά μου, που λάτρεψα όσο τίποτε άλλο, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όλη την περιοχή μας και τα προβλήματά της.
Με την ιδιότητα του ταχυδρομικού υπαλλήλου επισκέφτηκα τα σπίτια σας, τα χωριά μας και εσάς τους ίδιους. Μαζί καταγράψαμε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του τόπου μας.
Συγχρόνως όμως συμμετείχα στα κοινά. Από το 1983 σαν κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Φοινικίου. Δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών και μέλος όλων των συλλόγων. Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας. Αποκτώντας την εμπειρία και έχοντας πλέον όλο το χρόνο ελεύθερο, αποφάσισα να συνεργαστώ με το Σπύρο Παππά αναγνωρίζοντας την εμπειρία του και την υπέρμετρη αγάπη του για τον τόπο.
Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αποφασίσαμε να συνθέσουμε τις εμπειρίες μας για την πρόοδο του τόπου.
Ξέρω, κάποιοι σύντροφοί μου, ίσως θυμώσουν. Τον τόπο μου όμως τον βάζω υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών, αρκεί να μπορέσω να προσφέρω σ’ αυτόν»!
Με εκτίμηση
Δημήτρης.Τσότσης.
………………………………..

Το θέμα όμως δεν έμεινε εκεί…!
Για το ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουνε μεγάλη σημασία, αν και δεν ξέρουμε ακόμη το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών που θα παίξει σημαντικό ρόλο, και γνωρίζοντας την αδυναμία του κόμματος να καταρτίσει αυτοτελή κομματικά ψηφοδέλτια στην επαρχία, σχεδόν εκλιπαρεί τον “προοδευτικό” χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση για συνεργασία…!
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για συμπτώσεις, αλλά είναι πολλές και όλες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ…! Την ώρα που σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φιέστες στην Αθήνα με τη λεγόμενη «ΓΕΦΥΡΑ» για να πείσει τους πασοκτζήδες να στηρίξουνε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή να δημιουργήσει συνεργασίες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης σε συνέντευξή του πέρναγε αυτό το μήνυμα, ενώ πριν λίγες ημέρες οι Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας αντάλλασσαν δημόσια κατηγορίες για το ποιος έχει την ευθύνη που δε μπορούνε να συνεργαστούνε σε τοπικό επίπεδο…!
Έτσι, για ακόμη μια φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ή μάλλον ΚΙΝΑΛΛ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση επιτιθέμενη στο κυβερνών κόμμα για υποκρισία και στα τοπικά στελέχη:

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛΛ Θεσπρωτίας
«Ο βουλευτής του νόμου Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ανέλαβε φαίνεται (με συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής) να εξειδικεύσει την “ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ” του Πρωθυπουργού προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση. Βέβαια εκτός της εξόφθαλμης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ του ίδιου του Πρωθυπουργού, που από μόνη της ακυρώνει την αγωνιώδη προσπάθειά του, για να το κάνεις αυτό προϋποθέτει βαθειά γνώση του χώρου και καλή ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση. Δυστυχώς για τον Βουλευτή τα αναμασήματα και οι "παπαγαλισμοί" των non paper τον εκθέτουν. Θέλει πολλή δουλεία και κόπο. Ατυχώς για αυτόν την ίδια μέρα που "παρέδιδε" μαθήματα προοδευτικότητας, ο σύντροφός του και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Δ. Τσότσης ανακοίνωνε τη συμπόρευσή του με τον “αριστερό” και “προοδευτικό” Δήμαρχο Φιλιατών, Νεοδημοκράτη (Καραμανλικός λένε) κ. Σπύρο Παππά.
Η “απεύθυνση” βρήκε ανταπόκριση άμεσα. Το σφιχταγκάλιασμα με τη συντήρηση συνεχίζεται. Τι κι αν έφυγε ο Καμμένος; Είναι για σας τεράστια πρόοδος. Όμως και η αυτογελοιοποίηση έχει τα όριά της.
Λίγο φρένο σύντροφοι»!!! 

Εν κατακλείδι
Η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα του τελευταίου διαστήματος με τις συνεχείς μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες, βλέποντας ότι οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, μπορούν να μεταπηδήσουνε σε οποιοδήποτε κόμμα, αντίθετο με τα πιστεύω του, μόνο για προσωπικό όφελος, υπονομεύοντας ακόμη και το δημοκρατικό πολίτευμα!
Αυτό έρχεται να μας δείξει και το παράδειγμα του –κατά τα άλλα ΑΓΑΠΗΤΟΎ μας Δημήτρη- ότι “σε θέση να είμαστε και με οποιοδήποτε κόμμα”…!
Φαίνεται ότι η κόντρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ψευτοαριστερών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσωποποιήθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσότση και δεν θα το αφήσουνε πολιτικά ανεκμετάλλευτο! Ωστόσο οι πολίτες βγάζουνε τα συμπεράσματά τους που αναμένεται να φανούν και στις κάλπες!

Όχι, δεν εννοούμε το ποιος θα εκλεγεί, αλλά σε τι ποσοστό αυτή τη φορά θα φτάσει η αποχή…!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπάμε το Φιλιάτι μας,
    μα ποιο πολύ αγαπάμε την πάρτη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

Your Ad Spot