Σωτ. Γιάκης: "Η οσμή σκανδάλου που διαχέεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι έντονη" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Σωτ. Γιάκης: "Η οσμή σκανδάλου που διαχέεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι έντονη"

Σωτ. Γιάκης: "Η οσμή σκανδάλου που διαχέεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι έντονη"

Τη μέρα της Πασχαλιάς διάλεξε ο πρώην (απολυμένος κατά δήλωσή του) Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας, κ. Σωτήριος Γιάκης να λύσει τη σιωπή του και να εκφράσει δημόσια τη θέση του, για τα όσα συνέβησαν πριν τον αποπέμψει από τη θέση του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Π. Νταής.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέλυσε τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας και ενέπλεξε την υπόθεσή του με την υπόθεση των οφειλετών δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων που κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους λόγω οφειλών προς τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου, κάνοντας λόγο για έντονη οσμή σκανδάλου...

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!

Πιστός στην ανοικτή επικοινωνία που έχω καθιερώσει μαζί σας και λίγες μόνον ημέρες μετά την απόλυσή μου (μου προτάθηκε η παραίτηση αλλά δεν έκανα δεκτή την πρόταση αυτή, καθώς παραιτείται μόνο όποιος έχει διαπράξει σφάλμα) από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δημοσιοποιώ τη θέση μου, σχετικά με τα τεκταινόμενα.

 «Τα μέταλλα αναγνωρίζονται από τον ήχο τους, οι άνθρωποι από τα λόγια τους»

«Οι λέξεις είναι οι σκιές των δημιουργών» (Γκρασιάν)

Λέξεις που ειπώθηκαν και … "δεν έπρεπε"…
Ποιος είναι ΩΣΤΟΣΟ ο υπέρτατος κριτής, ΓΙΑ ΤΟ τί πρέπει και τί όχι?

Σημαντικότερη προυπόθεση, του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι η ορθή ενημέρωση.
«Αυτός που δεν γνωρίζει, δεν μπορεί, ούτε να αποφασίσει, ούτε να εκφράσει την άποψή του» ( Τζέφερσον).

Η πολιτική κρίση των πολιτών, μειώνεται δραματικά.
« … ἄλλως τε πῶς ἂν μὴ διορθεύων λόγους ὀρθῶς δύναιτ᾽ ἂν δῆμος εὐθύνειν πόλιν;» Ευριπίδης
(Άλλωστε, πώς θα μπορούσε ο λαός, χωρίς ορθή ενημέρωση, να κατευθύνει ορθά την πόλη;)

Εχθρός του πολίτη είναι η προπαγάνδα.
Κλασικό χαρακτηριστικό της προπαγάνδας, είναι η παραποίηση της αλήθειας και η συνήθης τακτική, είναι η προβολή υποθετικών εχθρών, για να φαντάζουν οι επιτήδειοι ως σωτήρες.

Μία από τις άμεσες, βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας, είναι η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Ο.Λ.ΗΓ., έργο με το οποίο επιφορτίστηκα από την πρώτη στιγμή, τόσο με την διεξοδική ανάλυση της σύμβασης παραχώρησης, όσο και με επαφές με την διοίκηση της εταιρείας.

Ωστόσο ο πολιτικός αβδηριτισμός, μιας εκδοχής «Ηροστράτειου συνδρόμου» από Καθέδρας, στην λογική του «κάνω το κομμάτι μου» και «γαία πυρί μιχθήτω», δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να πλανάται πάνω από την πόλη, δημιουργώντας λανθασμένες προσλαμβάνουσες από τους πολίτες.

Η εν προκειμένω πολιτική αβελτηρία άλλωστε, συνοδευόμενη μάλιστα από αντίστοιχο βερμπαλισμό, γαντζωμένη και εποχούμενη στο άρμα της εξουσίας δεκαετίες τώρα, έχει οδηγήσει τον τόπο σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αταβισμό.
Συνεπικουρούμενη βεβαίως, από άθυρμα αλαλάζοντα κύμβαλα, που δηλώνανε απερίφραστα ότι το παραχωρούμενο πάρκινγκ απέναντι από το Mikel είναι δημοτικό, το δε άλλο απέναντι από τον φούρνο, είναι χωρητικότητας 30 μόνον αυτοκινήτων.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το μεν πρώτο, είναι εντός της παραχωρούμενης έκτασης, το δε δεύτερο είναι χωρητικότητας 300 αυτοκινήτων!
Αλλά τί να κάνεις … “έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”!
Η «Οβιδιακή Μεταμόρφωση» από την άλλη, του πρώην "εργοδότη" μου, δεν εξηγείται μόνον από την αρειμάνια απαίτηση της αυθωρεί και παραχρήμα αποπομπής μου.
Η οσμή σκανδάλου που διαχέεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι έντονη.
Η στήριξη του ετέρου Μεγάρου, επιθυμητή.

Η κοινοποίηση της απόλυσής μου στο mail μου, έγινε Τετάρτη 1 Μαίου το μεσημέρι.
Ο Γενικός Γραμματέας, είναι ένας εκ των δύο διοικητικών του Δήμου, που αρμοδίως μπορούν να στείλουν ακυρωτική επιστολή για την «λίστα» που έφθασε στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Και αυτό, κάνοντας χρήση της γνωμάτευσης γνωστού δικηγόρου που πληρώθηκε αδρά για τις υπηρεσίες του, από τους ενδιαφερομένους.
Αν φυσικά ο Γενικός Γραμματέας διαφωνούσε, η επιστολή δεν θα έφευγε ποτέ και ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα έπρεπε να εκδώσει διαπιστωτική πράξη έκπτωσης των εγγεγραμμένων στην λίστα.
Εκτός κι’ αν … ο Δήμος … δεν έχει Γενικό Γραμματέα και η νομική γνωμάτευση διαβιβαστεί, όπως το πρωτόκολλο ορίζει, αρμοδίως στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έχει όλη την ευχέρεια με βάση την γνωμάτευση, να αποστείλει ακυρωτική πράξη στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης.
Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως ότι ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, δεν υποχρεούται στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία, εκπνέει την Παρασκευή 10 Μαίου.

Η ενημέρωση από τρίτα πρόσωπα σχετικά με την γνωμάτευση, κάνει λόγο για χρήση ενός νόμου του 1962, με την προσδοκία να περάσουν οι ενδιαφερόμενοι, «αβρόχοις ποσί»!

Τελικά … Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου