Το μαράζι του Γιόγιακα για υπουργοποίηση...(+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Το μαράζι του Γιόγιακα για υπουργοποίηση...(+ΒΙΝΤΕΟ)

Το μαράζι του Γιόγιακα για υπουργοποίηση...(+ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται πως ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, διότι για ακόμη μια φορά δεν ανέλαβε ούτε πόστο υφυπουργού...

Ο κ. Γιόγιακας εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Θεσπρωτίας το 2015, στην αντιπολίτευση. Το 2019 και το 2023 εκλέχθηκε δύο ακόμη φορές βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Όλα αυτά τα χρόνια στήριξε με απόλυτη αφοσίωση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ακόμη κι αυτές που αποτελούσαν πλήγμα για την εκλογική του περιφέρεια, όπως η οριστική κατάργηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό (ο μοναδικός της Ηπείρου), ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει σθεναρά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, κάτι που σε άλλες περιοχές της χώρας αποφεύχθηκε...

Κι ενώ ο ίδιος έχει κάνει τα πάντα για το κόμμα του, ακόμα και εις βάρος της Θεσπρωτίας, το κόμμα του δεν του αναγνώρισε αυτές τις θυσίες... Τόσα χρόνια περιμένει σε κάθε ανασχηματισμό να χτυπήσει το τηλέφωνο του από τον πρωθυπουργό και να του αναθέσει τη θέση υφυπουργού (για θέση υπουργού δεν το συζητάμε) και κάθε φορά μένει με το παράπονο...!

Δεν μπορεί να χωνέψει πως ο προκάτοχός του (βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας) Αντώνης Μπέζας, κατείχε θέση υφυπουργού σε όλες τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά κι ακόμη και επί Μητσοτάκη κατείχε σημαίνουσα θέση ως Πρόεδρος στην ΕΤΑΔ και ο ίδιος τόσα χρόνια τώρα δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πόστο...!

Αυτή τη φορά φαίνεται πως κατάλαβε ότι τα περιθώρια στενεύουν...! Δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτοφανής δήλωσή του ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά και η ήπια μεν, πρωτοφανής δε, κριτική του για ολιγωρία της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια...!

Όλα αυτά τα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής, στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση.

(Δείτε τις δηλώσεις του κ. Γιόγιακα από το 29' μέχρι το 42')

Αλλά και πάλι, η ανοχή που φαίνεται πως θα δείξει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε βουλευτές της ΝΔ που θέλουν να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο, αποτέλεσε μια χρυσή ευκαιρία για τον κ. Γιόγιακα, να δείξει τη δυσαρέσκειά του προς τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως κομματικό κόστος, αντίθετα να πουλήσει και συντηρητική ηθική στους ψηφοφόρους του...!

Μάλλον άργησε να καταλάβει πως "αν δεν κλάψει το παιδί, δεν το βυζαίνει η μάνα...", όπως θα έλεγαν και στο χωριό του...!

Αν το έκανε εξαρχής για τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας, ίσως να είχαμε γλυτώσει από καταστροφικές για την περιοχή μας εξελίξεις και ίσως κι εκείνος να ήταν σε άλλη θέση τώρα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου