Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Πρόκειται για κλειστού τύπου αμφίδρομα πλοία που θα εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα σε 1 ώρα και 25 λεπτά

Με δυο νέα πλοία ενισχύει το στόλο της η «Kerkyra Seaways», τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για τα κλειστού τύπου αμφίδρομα πλοία «Moysalen» και «Hardingen» που ναυπηγήθηκαν το 1993 στη Νορβηγία. Η αγορά τους επετεύχθη πριν το «κλείσιμο» του 2023 και ήδη το «Moysalen» έχει δέσει στο Πέραμα για τις απαιτούμενες μετασκευαστικές εργασίες, πριν την έλευσή του στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με στελέχη της «Kerkyra Seaways», τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν κοντά στην περίοδο του Πάσχα. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, τα δυο πλοία θα καλύψουν το κενό του «Ερμή», μετά την πώλησή του σε εταιρεία κροατικών συμφερόντων. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δρομολόγιο του, μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου και ήδη το καράβι βρίσκεται εκτός συνόρων. Ως «Ερμής» πάντως αναμένεται να συστηθεί στο επιβατικό κοινό το «Moysalen», καθώς θα λάβει το όνομα του προκατόχου του.

Σε 1 ώρα και 25 λεπτά

Τα δυο αδελφά πλοία «Moysalen» και«Hardingen» ναυπηγήθηκαν πριν 31 χρόνια στη Νορβηγία. Διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά ως προς το ολικό μήκος τους (84 μέτρα), το πλάτος τους (15,4 μέτρα) και το βύθισμά τους (αναφέρεται ότι είναι τέσσερα μέτρα). Το πρωτόκολλο επιβατών για το χειμώνα ορίζεται στους 381 επιβάτες και για το καλοκαίρι στους 600, ενώ έχουν δυναμική περίπου 130 οχημάτων.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν στην «Ε» στελέχη της «Kerkyra Seaways», η μέγιστη ταχύτητα και των δυο πλοίων είναι στα 15 μίλια, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα θα εκτελείται σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Το καλοκαίρι

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και το «Hardingen», το οποίο και αυτό θα μεταβεί στον Πειραιά για μετασκευαστικές εργασίες. Μάλιστα εφόσον κριθεί έτοιμο για ταξίδια, το νέο αυτό απόκτημα, θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το φετινό καλοκαίρι. Το «Hardingen» θα μπει στη γραμμή με νέο όνομα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί. Πλέον με τις νέες αυτές αγορές, ο στόλος της ναυτιλιακής εταιρείας θα απαρτίζεται από τρία πλοία κλειστού τύπου και τρία ανοιχτού.

Τα νέα αποκτήματα της «Kerkyra Seaways» στη θέση του «Ερμή»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου