Ανέλαβε κι επίσημα το τιμόνι της ΔΕΥΑΗ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ανέλαβε κι επίσημα το τιμόνι της ΔΕΥΑΗ

Ανέλαβε κι επίσημα το τιμόνι της ΔΕΥΑΗ

Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης - αποχέτευσης το Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Όπως είχαμε γράψει από καιρό, στο τιμόνι της ΔΕΥΑΗ για την επόμενη δημοτική περίοδο, θα βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καλφόγλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, αλλά επίσης έχει γνώση των θεμάτων της ΔΕΥΑΗ και από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Ελπίζουμε το διάστημα που θα βρεθεί στο τιμόνι της ΔΕΥΑΗ να δρομολογήσει λύσεις σε πολλά σημαντικά θέματα της επιχείρησης. Άλλωστε η κυβέρνηση δρομολογεί τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων ανά περιφέρεια και ενδέχεται να μην υπάρχει πολύς χρόνος ώστε η νέα δημοτική αρχή να αφήσει το αποτύπωμά της.

Τους ευχόμαστε καλή θητεία με προτεραιότητα τη μείωση της τιμής του πανάκριβου νερού για τους δημότες, όπως και τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για την ποιότητα του νερού, αλλά και την εξυγίανση της επιχείρησης...

Αναλυτικά το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καλφόγλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ :
ο κ. Δημάκος Δημήτριος, αναπληρούμενος από τον κ. Ντάσιο Βασίλειο
η κα Τσώτου Βασιλική, αναπληρούμενη από τον κ. Μητσέλο Αλέξανδρο
ο κ. Ζαφείρης Αναστάσιος, αναπληρούμενος από τον κ. Τακλάκογλου Παναγιώτη
η κα Μονάχου Αικατερίνη, αναπληρούμενη από τον κ. Παππά Ηλία

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
ο κ. Φουσέκης Γεράσιμος, αναπληρούμενος από τον κ. Κώστα Ελευθέριο
ο κ. Βένος Διαμαντής, αναπληρούμενος από τον κ. Καρβούνη Χρήστο

ΔΗΜΟΤΕΣ:
ο κ. Φλίνδρης Κωνσταντίνος, αναπληρούμενος από τον κ. Γαλανούλη Ηλία
ο κ. Τσίγγος Σπυρίδων, αναπληρούμενος από τον Τετρίγκα Κωνσταντίνο

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Τ.Ε.Ε.:
Ένας εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε (περιβαλλοντικός ή κοινωνικός φορέας της περιοχής), κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης, ο οποίος θα οριστεί με τον αναπληρωτή του από το Τ.Ε.Ε.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:
Ο κ. Κατσούλης Αθανάσιος με αναπληρωτή του τον κ. Παπαϊωάννου Δημήτριο, σύμφωνα με το Πρακτικό 1/2024 του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, το οποίο μας κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ.1/22-1-2024 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λώλος Ιωάννης, Γκόλιας Βασίλειος, Ντάνης Γεώργιος, Κώστας Ελευθέριος και Φουσέκης Γεράσιμος, οι οποίοι δήλωσαν ότι "δεν συμφωνούν με τον ορισμό της δημοτικού συμβούλου κας Μονάχου Αικατερίνης ως τακτικό μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ γιατί η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος βρίσκεται σε αντιδικία με την Επιχείρηση για εργασιακά - οικονομικά θέματα ως πρώην υπάλληλός της και επειδή η Δημοτική Επιχείρηση έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα θεωρούν ότι δεν μπορεί να συμμετέχουν στο ΔΣ άτομα που αγωνίζονται για προσωπικό τους όφελος."
Δήλωσαν επίσης ότι συμφωνούν με τον ορισμό όλων των άλλων μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου