Σκληρή απάντηση Λώλου στον Αντώνη Μπέζα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Σκληρή απάντηση Λώλου στον Αντώνη Μπέζα

Σκληρή απάντηση Λώλου στον Αντώνη Μπέζα

Με ανάρτησή του στο fb, απάντησε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος στην αναφορά του κ. Μπέζα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συνδυασμού του για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπου έκανε λόγο για ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Ηγουμενίτσας και ήττα του συστήματος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές...! (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λώλος κατακεραυνώνει τον κ. Μπέζα, τόσο για το πολιτικό του παρελθόν, όσο και για τους ορκωτούς λογιστές αλλά και για το αν κέρδισε ή έχασε το σύστημα...!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λώλου 

«Περί ορκωτών λογιστών και άλλων δαιμονίων»

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο κύριος Μπέζας, χωρίς επίγνωση και αυτοσυγκράτηση, εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ως «σωτήρας» και «φωτεινός παντογνώστης», ακολουθώντας επιθετική τακτική μήπως και ξεχαστεί το αποτύπωμα του κυβερνητικού του έργου (κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ, αδιέξοδο στη χερσαία ζώνη, στασιμότητα στον περιφερειακό κ.α.), ώστε ο ίδιος να απαλλαγεί από το φορτίο που τον βαραίνει.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων μας προσπαθήσαμε να θεραπεύσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος με στόχο τη διαφάνεια, την εύρυθμη λειτουργία και τη χρηστή διαχείριση του Δήμου μας. Επιστρέφουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς απ’ όπου κι αν προέρχονται και μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία όσον αφορά στους ελέγχους, που για εμάς ήταν και θα είναι καλοδεχούμενοι.

Αναφορικά με τους ορκωτούς λογιστές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ήδη ελέγχουν το Δήμο μας σε ετήσια βάση. Επιπλέον ο Δήμος μας υπόκειται σε κατασταλτικούς ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο – Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Θεσπρωτίας καθώς και σε ελέγχους από το Υπουργείο Οικονομικών – ΔΥΕΕ Ν. Θεσπρωτίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και 266 παρ. 10 του Ν. 3852/2010, οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο, υποβάλλουν κάθε έτος τον απολογισμό καθώς και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως μαζί με έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, για έγκριση.

Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως πριν την υποβολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχονται από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή. Ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής καταρτίζει έκθεση ελέγχου στην οποία περιλαμβάνει όσα προέκυψαν από τον έλεγχό του, παραθέτοντας επιπροσθέτως και τις αναγκαίες υποδείξεις του για κάθε θέμα. Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης του Απολογισμού και της Οικονομικής κατάστασης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πρόσβαση και δύνανται να ενημερώνονται από την Οικονομική Υπηρεσία για οποιοδήποτε οικονομικό δείγμα (εντάλματα πληρωμών, συμβάσεις, αναθέσεις κ.τ.λ.).

Ως εκ τούτου δεν έχουμε τίποτα απολύτως να αποκρύψουμε αλλά ούτε και να φοβηθούμε, διότι το έργο μας χαρακτηρίζεται μόνο από διαφάνεια και αλήθειες. 

Και η κυριότερη αλήθεια κ. Μπέζα είναι μία και μοναδική: Παραδίδουμε τον Δήμο μας με μηδενικά χρέη και με ένα εκτοξευμένο τεχνικό πρόγραμμα που θα αλλάξει τον τόπο μας οριστικά.

Θέλοντας όμως να ξεδιαλύνουμε τη σύγχυση του κ. Μπέζα, στην προσπάθειά του να χειραγωγήσει τους πολίτες, διορθώνουμε τα λεγόμενά του για το εκλογικό αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτελεί «ήττα του συστήματος». Απεναντίας αποτελεί ξεκάθαρη νίκη του συστήματος, εφόσον αυτό ήταν απέναντί μας και ο κ. Μπέζας μέσω υπογείων διαύλων επικοινωνίας συνεργάστηκε με αυτό.

Αναφορικά δε με το μετεκλογικό άνοιγμα του κ. Μπέζα σε στελέχη «άλλων συνδυασμών», θα θέλαμε να του απαντήσουμε ότι ψαρεύει σε θολά νερά, διότι αυτοί που έδωσαν την τελική νίκη στον κ. Νταή έχουν ονοματεπώνυμο και είναι εκείνοι που έσυραν πρώτοι το χορό στο επινίκιο γλέντι του. Είναι εκείνοι που χρόνια τώρα λειτουργούν αποκλειστικά για την εκπλήρωση των προσωπικών τους συμφερόντων και η κοινωνία σύντομα θα τους το ανταποδώσει.

Ιωάννης Λώλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου