Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας...

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας...

Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΣΧΟΙΝΑ Αναστάσιο στο πλαίσιο του ανοιχτού διοικητικού συμβούλιου που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας στις 3/11/2023, είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη έγινε σε θερμό κλίμα και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν, κυρίως, το Λιμεναρχείο Κέρκυρας όπως και τις Λιμενικές Αρχές Υπαγωγής του.

Μείζονα θέματα στη συνάντηση μας, μεταξύ άλλων βέβαια, ήταν η υποστελέχωση του Κ/Λ Κέρκυρας - Λ/Σ Οθωνών και Λ/Σ Παξών, η ανανέωση του χερσαίων και πλωτών μέσων του Λιμεναρχείου, η μείωση των αποσπάσεων Στελεχών από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωσή του.

Από πλευράς μας δηλώσαμε στον κ. Λιμενάρχη ότι θα σταθούμε αρωγοί στους προβληματισμούς που μας έθεσε, ότι έχουμε ήδη ενημερώσει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για τα υπάρχοντα προβλήματα στην Κέρκυρα αλλά και ότι θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε και να πιέζουμε την Ηγεσία για την επίλυση τους.

Στη συνέχεια έγινε το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στο χώρο του Λιμεναρχείου. Αφού προηγήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης, Αλέκο Δροσόπουλο, για τρέχοντα θέματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα αλλά και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Ένωση μας αλλά και η ΠΟΕΠΛΣ, στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του ΔΣ και των Στελεχών που παρευρέθηκαν στο συμβούλιο.

Οι Συνάδελφοι από όλα τα πόστα αφού έκαναν διάφορες ερωτήσεις, στη συνέχεια μας έθεσαν διάφορους προβληματισμούς που αφορούν το ΚΛ Κέρκυρας κυρίως, αλλά και το Λιμενικό Σώμα γενικά.

Επίσης μας υπέβαλαν διάφορες προτάσεις αφενός μεν που βοηθάνε στην επίλυση ορισμένων θεμάτων και στην απλούστευση κάποιων διαδικασιών και αφετέρου για να τις προωθήσει η Ένωση μας προς την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕΠΛΣ, αλλά και τη Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στις διάφορες διατάξεις που διέπουν το Λιμενικό Σώμα.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στο Συνάδελφο και στα δίκαια αιτήματά τους, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν αλλά και να πιέζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, σύμφωνα πάντα με το θεσμικό ρόλο που έχουμε προς την κατεύθυνση επίλυσης τους, ενημερώνοντας την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αλλά και καταθέτοντας διάφορες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου