Μένει εκτός δημοτικού συμβουλίου...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Μένει εκτός δημοτικού συμβουλίου...!

Μένει εκτός δημοτικού συμβουλίου...!

Μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα θα έχει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα συγκροτηθεί σε σώμα τη νέα χρονιά, αποτελούμενο από τρεις παρατάξεις. (Νταή, Λώλου, Μπέζα)

Ωστόσο, από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα λείπει ο παλιότερος δημοτικός σύμβουλος, που ταυτόχρονα αποτελούσε και τη μοναδική διαφορετική πολιτική φωνή...

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας, Δώρη Δήμα.

Το ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν ήταν αρκετό ώστε να εξασφαλίσει έστω μία έδρα.

Οπότε, έπειτα από αρκετά χρόνια ο Δώρης δεν θα βρίσκεται απ' ό,τι φαίνεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. (Αναμένουμε βεβαίως και την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, που έχει αργήσει..).

Η Λαϊκή Συσπείρωση ακόμη δεν έχει κάνει την πολιτική ανάλυση για να καταλήξει σε συμπεράσματα για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που σημείωσε σημαντικές επιτυχίες με εκλογή δημάρχων, αλλά και αυξημένα ποσοστά σε αρκετούς Δήμους.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη αυτοκριτική, έστω κι αν δεν την μάθουμε. 

Διότι η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης και ειδικά έμπειρων πολιτικών στελεχών του ΚΚΕ, όπως ο Δώρης, από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο σε συνάρτηση σημαντικών εξελίξεων για την τοπική κοινωνία, όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ, αποτελεί σημαντικό πλήγμα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία, άσχετα αν το αντιλαμβάνονται αυτό οι δημότες ή όχι...!

Έπειτα, ο Δώρης είχε μία ακόμη προσωπική συνεισφορά στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (από διάφορες παρατάξεις) οι οποίοι ερχόμενοι πρώτη φορά σε επαφή με επίσημες συνεδριάσεις πολιτικών οργάνων (όπως το δημοτικό συμβούλιο) οι οποίοι διδάχθηκαν από το Δώρη τι θα πει πολιτικός λόγος...

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που το αναγνωρίζουν...!

Κατάφερνε να περάσει τις τεκμηριωμένες απόψεις του, ακόμη και στους συμβούλους αντίθετων παρατάξεων!

Αλλά η σημαντικότερη συνεισφορά του ήταν ότι, παρόλο μόνος του (από το συνδυασμό του) στα έδρανα του δημ. συμβουλίου, κατάφερε πολλές φορές να αναδείξει σημαντικά ζητήματα για την Ηγουμενίτσα και το λαό της πόλης και κυρίως τις πολιτικές τους προεκτάσεις τις οποίες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, λειτουργώντας υπό κυβερνητικό έλεγχο, απέφευγαν να δούνε την ουσία των πραγμάτων και μένανε στο γράμμα του νόμου... Πετυχαίνοντας αρκετές φορές με τη μαχητικότητά του να αναστρέψει ...προειλημμένες αποφάσεις!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να δίνει μια διαφορετική πολιτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο, έστω και ως απλός δημότης...!

Του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση και να έχει το κουράγιο να τον δούμε ξανά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, διότι, πολύ απλά, είναι χρήσιμος για την κοινωνία!

Όπως είπε άλλωστε, ο ίδιος προσφάτως, απαντώντας στην πρόκληση κάποιου αντιδημάρχου: "Θα είμαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη εδώ για να σας ταλαιπωρώ..."!

Υ.Γ. Ελπίζουμε βέβαια με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα πράγματα να είναι διαφορετικά...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου