Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι

Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι
(Κρεμάσανε την πινακίδα, ξεχάσανε όμως το ασθενοφόρο...)

Οργή επικρατεί στο Φιλιάτι εδώ και καιρό για την απουσία ασθενοφόρου, παρόλο που στην πόλη εδρεύει το νοσοκομειο Φιλιατών....!
Χθες το απόγευμα συνέβη ένα ακόμη περιστατικό το οποίο εξόργισε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους, οι οποίοι παρόλο που έχουν δίπλα τους το νοσοκομείο δε νιώθουν ασφαλείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...

Το περιστατικό

Το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου Φιλιατών, στο κέντρο της πόλης όπου έπαιζαν πολλά παιδιά, ένα 4χρονο αγοράκι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν καθώς το παιδί άρχισε να μελανιάζει. Κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα και έφθασε μετά από 40 λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων... Σωτήρας για το παιδί, αποδείχτηκε ο πατέρας του (αστυνομικός στο επάγγελμα) ο οποίος γνώριζε από πρώτες βοήθειες και κατάφερε να επαναφέρει τη γλώσσα του και το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους και για παρακολούθηση και είναι καλά στην υγεία του.

Σταθμός ΕΚΑΒ Φιλιατών

Ωστόσο, μετά και από αυτό το περιστατικό, επικρατεί οργή στην πόλη των Φιλιατών, εξαιτίας της απουσίας ασθενοφόρου, αν και εκεί εδρεύει το νοσοκομείο.

Πριν ένα χρόνο περίπου ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας πανηγύριζε για την "επικείμενη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες" (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) τι έλεγε στις 31 Μαρτίου 2021), κι ακόμη δεν υπάρχει ασθενοφόρο στους Φιλιάτες.

Είχαν το θράσος να πανηγυρίζουν για τη διάθεση ασθενοφόρου, εννοώντας το ασθενοφόρο που δώρισε ένας συμπατριώτης στο νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά αυτό τρέχει για να καλύψει τις ανάγκες σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, κυρίως στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπου τη θερινή περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής κίνησης.

Από το Δήμο Φιλιατών έχει παραχωρηθεί ένα δωμάτιο στο ανακαινισμένο κτίριο του παλιού δημαρχείου Φιλιατών για το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, καθώς και συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ασθενοφόρου επί της οδού Σουλίου στο Ο.Τ. 29Β (πλησίον Φαρμακείου κ. Ρέας Φραγκίσκου).

Το σημείο που εδρεύει ο σταθμός ΕΚΑΒ Φιλιατών (που δεν λειτουργεί) βρίσκεται σε απόσταση 5ο μέτρων από το χθεσινό συμβάν. Αν λειτουργούσε δηλαδή, θα μπορούσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδάκι, το οποίο ήταν τυχερό επειδή ο πατέρας του ήξερε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες...!

Ωστόσο, πέρασε τόσος καιρός από τότε και η δημοτική αρχή αφού σε πρώτη φάση έκανε αυτά που ζητήθηκαν από την 6η ΥΠΕ, δεν άσκησε την απαιτούμενη πολιτική πίεση ώστε να λυθεί το θέμα. Ίσως είχαν άλλες προτεραιότητες...!

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου φιλιατών, όπου συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Φιλιατών, παρουσία του Διοικητή Χρήστου Τσουρά, ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια "έχει υπάρξει αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας..."! Έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται το γεγονός να υπάρχει νοσοκομείο χωρίς ασθενοφόρο...!

Παρόλο που μιλάμε για ένα Δήμο με πολλές τοπικές κοινότητες, απομακρυσμένες από το κέντρο του Δήμου και με γερασμένο πληθυσμό, δεν κατόρθωσαν να κάνουν πράξη αυτά που οι ίδιοι πανηγύριζαν ένα χρόνο πριν...!

Τόσο ο κυβερνητικός Βουλευτής Θεσπρωτίας, όσο και ο Δήμαρχος Φιλιατών, που πανηγύριζαν πριν ένα χρόνο για τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Φιλιάτι, θα βγούνε σήμερα στο παζάρι της Πέμπτης να υποσχεθούν ξανά αυτά που υποτίθεται έλυσαν ένα χρόνο πριν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου