Δύο βασικά συμπεράσματα και μια αδήριτη ανάγκη - Του Θεόδωρου Χόβολου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Δύο βασικά συμπεράσματα και μια αδήριτη ανάγκη - Του Θεόδωρου Χόβολου

Δύο βασικά συμπεράσματα και μια αδήριτη ανάγκη - Του Θεόδωρου Χόβολου

Μια νέα πολιτική κατάσταση διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, ύστερα από την εκλογική νίκη της ΝΔ, που προδιαγράφει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και όξυνση της πολιτικής αντίδρασης.

Εντολοδόχος της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, η NΔ αποτελεί την κύρια, δοκιμασμένη κυβερνητική λύση για την εφαρμογή όλων των βάρβαρων, αντεργατικών μέτρων και νόμων που ορίζει το καθεστώς της «δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Η εκλογική νίκη της ΝΔ πριμοδοτήθηκε προκλητικά και μεθοδικά από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα και τα διατεταγμένα MME, που βομβαρδίζουν ασταμάτητα το λαό σε ρόλο χειραγωγού, όλα τα τελευταία χρόνια.

Ø Κύρια όμως ευνοήθηκε και ενισχύθηκε από τη στήριξη που πρόσφερε όλη την περασμένη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Δεξιάς.

Ø Η ουσιαστική ταύτιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού και τις τύχες της χώρας με την πολιτική της ΝΔ.

Ø H υπερψήφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των νόμων που έφερε η ΝΔ στη Βουλή κατά την περίοδο 2019-23, καθώς και τα αντιλαϊκά πεπραγμένα του όταν ήταν κυβέρνηση, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική συντριβή.

Όχι μόνο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την όποια κυβερνητική φθορά από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να αποσπάσει δυνάμεις από την εκλογική επιρροή της ΝΔ αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Άνοιξε, έτσι, διάπλατα ο δρόμος για τη συνέχιση της Δεξιάς κυριαρχίας και της σκληρής νεοφιλελεύθερης επίθεσης στον εργαζόμενο λαό.

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο, η αυξημένη εκλογική καταγραφή ακροδεξιών και εθνικιστικών κομμάτων και σχηματισμών δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Tο πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετεκλογικά, είναι αν θα χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Να τον ενώσει πάνω στα γενικά παλλαϊκά αιτήματα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα οικοδομηθεί μια ανεξάρτητη απέναντι στην κυρίαρχη τάξη, ισχυρή και αξιόπιστη Αριστερά. Μια Αριστερά σταθερός και ασυμβίβαστος εκφραστής της εργατικής τάξης, του λαού και των ταξικών συμφερόντων τους.

Όχι μια Αριστερά κατ’ όνομα, ένα άδειο πουκάμισο, προσαρμοσμένη στις πιέσεις και τις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος. Όχι μια Αριστερά σαν αυτή που γνωρίσαμε στην πρόσφατη ιστορία το 1989/90 και το 2015 που κλήθηκε - και τα κατάφερε - να ξελασπώσει, να διασώσει και να διαιωνίσει την ιμπεριαλιστική και αστική κυριαρχία.

Μια πραγματική και μαχητική Αριστερά, συσπειρωμένη σ΄ ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς την ύπαρξη, την οικοδόμηση και τη δράση του, η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες, ευάλωτες στο πέλαγος των εφήμερων ρεφορμιστικών αυταπατών και με προσδοκίες που πάντα θα διαψεύδονται.

Θεόδωρος Χόβολος
Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Μ-Λ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου