Ηγουμενίτσα: Παράπονα από τους μαγαζάτορες για τη διοργάνωση των Χάρλευ - Μικρός ο τζίρος παρά τις προσδοκίες... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ηγουμενίτσα: Παράπονα από τους μαγαζάτορες για τη διοργάνωση των Χάρλευ - Μικρός ο τζίρος παρά τις προσδοκίες...

Ηγουμενίτσα: Παράπονα από τους μαγαζάτορες για τη διοργάνωση των Χάρλευ - Μικρός ο τζίρος παρά τις προσδοκίες...
(Άδεια τα καταστήματα στον πεζόδρομο στις 10 το βράδυ...)

Συμπληρώθηκε το πρώτο διήμερο από τις συνολικά 5 ημέρες της διοργάνωσης των Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα. Παρόλο που έχουν έρθει περισσότερες από 5.000 μηχανές με ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, η αγοραστική και καταναλωτική κίνηση δεν είναι στους ρυθμούς που ανέμεναν οι επαγγελματίες της εστίασης και ήδη έχουν αρχίσει τα ...γκάζια, αυτή τη φορά από τους καταστηματάρχες!

Τρία χρόνια τώρα είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι για μία εβδομάδα θα ήταν όλα τα μαγαζιά νυχθημερόν γεμάτα! Όμως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας βλέπουν τις μηχανές να περνάνε μέσα από την πόλη, λίγοι από αυτούς να σταματάνε για ένα γρήγορο γεύμα ή καφέ και να κατευθύνονται στο Δρέπανο, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ, οι συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις, αλλά επίσης έχουν μπαρ, εστιατόριο, καντίνες και το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου να γίνεται από επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Λέσχη των Χάρλευ!

Εκτός αυτού, τις πρώτες δύο ημέρες παρατηρήθηκε και το εξής. Πολλοί ντόπιοι, είτε επειδή ήθελαν να αποφύγουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το θόρυβο, είτε επειδή δεν έβρισκαν να παρκάρουν, δεν βγήκανε ούτε αυτοί για καφέ ή φαγητό, με αποτέλεσμα, πολλά καταστήματα που άλλες ημέρες είχαν έστω λίγη κίνηση, αυτές τις ημέρες να είναι εντελώς άδεια...!

Βέβαια, υπάρχουν και καταστήματα που είτε λόγω ευνοικής θέσης, είτε λόγω συνεργασίας με τη Λέσχη των Χάρλευ, έχουν αρκετή δουλειά. 
Σε καμία όμως περίπτωση -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν βλέπουμε την αναμενόμενη κίνηση!

Αν υπολογίσει κανείς το γεγονός, πως αρκετοί επαγγελματίες είχαν κάνει αγορές ώστε να είναι έτοιμοι για το πολυδιαφημιζόμενο φεστιβάλ, τότε για ορισμένους υπάρχει ο κίνδυνος στο τέλος να μπούνε και μέσα!

Ως εκ τούτου, μετά τους Χαρλεάδες άρχισαν τα γκάζια και οι μαγαζάτορες της πόλης, κυρίως προς τις τοπικές αρχές, ρίχνοντας τους την ευθύνη, ότι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν όρους υγιούς ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος τζίρος να γίνεται στον κλειστό χώρο της διοργάνωσης, την ώρα που ακόμη και το Δρέπανο τους παραχωρήθηκε εντελώς δωρεάν...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου