Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους - Του Θεόδωρου Χόβολου* - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Είθισται στην Ελλάδα σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι κυβερνήσεις να φοράνε την αρκούντως μελετημένη φιλολαϊκή μάσκα τους, για να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι το «γδάρσιμό τους» από τις κυβερνητικές επιλογές που είχαν προηγηθεί. Ακόμη και στις σημερινές συνθήκες που η αγωνία της επιβίωσης έχει κορυφωθεί σε τεράστια τμήματα του πληθυσμού στη χώρα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κοροϊδεύει χιλιάδες ανέργους.

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσπαθώντας να φανεί ότι εργάζεται για την εύρεση εργασίας σε ανέργους, υλοποιεί ένα πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου, σύμφωνα με την περιγραφή, χρησιμεύει «για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους».

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΔΥΠΑ, με το πέρας των προϋποθέσεων του προγράμματος, οι άνεργοι που θα το παρακολουθούσαν, πέρα από «την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων» τους και συγκεκριμένα την «απόκτηση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων», θα λάμβαναν και το ποσό των 1.000 ευρώ. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες τους, 20.917 άνεργοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό, παρότι έχουν τελειώσει από τον Δεκέμβριο την κατάρτιση. Το κυβερνητικό θράσος, μάλιστα, είναι τόσο που αν και δεν κατέβαλε το επίδομα ψηφιακής κατάρτισης στον λογαριασμό των 20.917 ανέργων, εξέδωσε ανακοίνωση πως έχουν πληρωθεί! Ενόψει των εκλογών μια ακόμη κυβερνητική απάτη!

Το «ανέκδοτο» της μειούμενης ανεργίας

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανέργων στην Ε.Ε.(10,9% έναντι 12,8% της Ισπανίας). Προβάλλεται μάλιστα αυτό σαν κυβερνητικό επίτευγμα μιας και είναι σημαντικά μειωμένο από το 12,7% του περσινού Μαρτίου και περίπου οκτώ ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο σε σχέση με το 2019. Πολλή ωραία, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σύμφωνα πάλι με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ο αριθμός ανέργων μειώθηκε σε σχέση με τον περσινό Μάρτη κατά 100.000 άτομα, ο αριθμός των απασχολούμενων όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 3.000 άτομα από πέρση.

Να το αναγνωρίσουμε. Η πραγματική αριστεία έγκειται στην ικανότητα της μετατροπής του άσπρου σε μαύρο.

*Θεόδωρος Χόβολος
Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΜΛ-ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου