Ηγουμενίτσα: Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη

Ηγουμενίτσα: Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξη

Τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αρκετοί συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας μετά από τα καλέσματα των οργανώσεων ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν με πανό και ξεχωριστά μπλοκ το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ υπήρχε και πανό της επιτροπής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ. 

Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος, στην πολιτική της φασιστικοποίησης, της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής.

Τις προηγούμενες μέρες κολλήθηκαν αφισάκια και ανακοινώσεις σε σχολεία, σε φροντιστήρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης και αναρτήθηκαν πανό.

Παρότι ο κόσμος στην πόλη ήταν λιγοστός, είναι σημαντικό το ότι πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία για δεύτερη φορά για αυτή την μαύρη επέτειο (πέρσι ήταν η πρώτη, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν αντίστοιχα καλέσματα) ενάντια στην προσπάθεια να ξεχαστεί η κρατική δολοφονία -ιδιαίτερα η νεολαία να μην γνωρίσει τα γεγονότα εκείνης της περιόδου- και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιο κόσμο να εκδηλώσει τη διάθεσή του να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και σε ένα κομμάτι μαθητόκοσμου που κυκλοφορούσε στην πόλη να ακούσει και να μάθει.

ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου