ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: "Θα έπρεπε άμεσα να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού ΚΤΕΛ, μετά την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειάρχη" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: "Θα έπρεπε άμεσα να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού ΚΤΕΛ, μετά την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειάρχη"

ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: "Θα έπρεπε άμεσα να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού ΚΤΕΛ, μετά την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειάρχη"

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

«Μαζί με το λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με απόφαση (αρ. πρωτ. 57108-15/12/2023) ο γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε:

«Την αποδοχή εν μέρει της από 11-9-2023 προσφυγής της ………..(σύνολο 22) κατά της με αριθμό πρωτ. 135568/1028/31-8-2023 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας. Η προσβαλλόμενη με αριθμό πρωτ. 135568/1028/31-8-2023 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κρίνεται νόμιμη κατά το μέρος που με αυτήν χορηγείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας πρακτορείου – εκδοτηρίου εισιτηρίων προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στη εταιρία με την επωνυμία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.» σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ. 43 επί της οδού Πινδάρου, 1η πολεοδομική ενότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας και ακυρώνεται κατά το μέρος που καθορίζεται ο χώρος αυτός ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές….»(υπογράμμιση δική μας)

ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο στο δήμο της Ηγουμενίτσας όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο που αντιδράσαμε στην κατασκευή και λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο από το 2019, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που προσφύγανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην παράνομη αυτή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Η Λ.Σ. ζητήσαμε την ακύρωση αυτή γιατί όπως αναφέραμε σε ανακοίνωση στις 14/09/2023, για τη λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο «….Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ου Λύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων. Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει…..»

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

ΟΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ;

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν 2 μέτρα και σταθμά στην εφαρμογή των νόμων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ικανοποιεί την λαϊκή απαίτηση και προφανώς ικανοποιεί λαϊκές ανάγκες.

Για αυτό μας έκανε εντύπωση η συζήτηση για αυτό το θέμα στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας στις 6/12/2023. Πολλά ακούσθηκαν π.χ. «ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει», «τι να κάνουμε τώρα;», «που να πάει το ΚΤΕΛ; », «ο δήμος δεν δίνει άδειες», που δείχνουν και τις διαθέσεις του Δ.Σ.  (ίσως σε αυτό να βοήθησε και η φυσική μας απουσία από τη συνεδρίαση).

Ωστόσο κύριοι της Δ.Α. τόσο της απερχόμενης όσο και της νεοεκλεγμένης δεν είστε άμοιροι των ευθυνών για να κάνετε σχόλια. Προφανώς την ευθύνη για την τελική απόφαση αδειοδότησης του ΚΤΕΛ, την έχει ο κ. Καχριμάνης, αλλά η μεθόδευση για ΚΤΕΛ σε αυτό το σημείο, έχει αρχίσει από το 2019 από την Δ.Α. της Ηγουμενίτσας και χωρίς τις αποφάσεις του Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Να θυμίσουμε:
Την από 16-01-2019 θετική απάντηση του Δημάρχου κ. Ι. Λώλου για «εγκατάστασεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο συγκεκριμένο Οικοδομικό Τετράγωνο"
- Την από 18-12-2019 απόφαση 340/2019, παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου Ο.Τ. 44,.
- Την από 06/04/2023 απόφαση 85/2023 «Επί αιτήσεως του ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας για κατασκευή αστικής οδού στην 1η Π.Ε. του Σχεδίου Πόλεως Ηγουμενίτσας»
- Την από 22-06-2023 απόφαση 158/2023 οριστικής παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου Ο.Τ. 44.

Όλες αυτές οι αποφάσεις ήλθαν με εισήγηση της Δ.Α. του Γιάννη Λώλου, ψηφίστηκαν όμως τόσο από την παράταξη της ΝΔ όσο και από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, του νεοεκλεγμένου δημάρχου κ. Παν. Νταή.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταψηφίζοντας όλες αυτές τις αποφάσεις και καταγγέλλοντας την μεθόδευση επέμενε να μετεγκατασταθεί το ΚΤΕΛ στην περιοχή που προβλέπεται από το ΓΠΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Αυτή είναι και απάντηση που δίνουμε και σήμερα σε όσους ρωτάνε «αθώα» τι θα γίνει με τι ΚΤΕΛ; Που θα πάει;

Το ΚΤΕΛ είναι Α.Ε. και έχει μετόχους που νοιάζονται για την κερδοφορία της επιχείρησης τους. Εμείς νοιαζόμαστε για τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του σε αυτή την θέση. Το «πάμε και όπου βγει» αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει παντού καταστροφές. 

Για αυτό είναι αναγκαίες οι μελέτες, τα χωροταξικά, τα ΓΠΣ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά αν συμβεί κάτι στον συγκεκριμένο χώρο, δεν θα πρόκειται για ατύχημα η την «κακιά την ώρα». Θα είναι έγκλημα και οι ένοχοι είναι η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μετόχων της ΚΤΕΛ Α.Ε., καθώς και όσοι υπηρετούν αυτή την πολιτική. Ο περιφερειάρχης που αποφάσισε, όσοι από το Δ.Σ βοήθησαν στην μεθόδευση για να φθάσουμε στην υπογραφή Καχριμάνη και όσοι πρέπει να κάνουν τον έλεγχο και δεν τον κάνουν. Είναι όλοι τους ένοχοι!!

Αυτό θα αποφανθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος κ. Λώλο.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αγωνισθούν για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τη συγκεκριμένη θέση, να γίνει αυτό αίτημα το εργατικού-λαϊκού κινήματος στο δήμο μας. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Ηγουμενίτσα 14/12/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου