Ηγουμενίτσα: Αφήνουν πίσω τους συντρίμμια...! (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Αφήνουν πίσω τους συντρίμμια...! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Αφήνουν πίσω τους συντρίμμια...! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Επικίνδυνη μέχρι τέλους φαίνεται πως είναι η δημοτική αρχή του Γιάννη Λώλου σε πλείστα ζητήματα. Δυστυχώς ο κ. Νταής, αντί να πάει στον εισαγγελέα, δείχνει ακατανόητη ανοχή...!

Τα "πάνω" γηπεδάκια της Γράμμου


Ένα από τα πολλά παραδείγματα ότι ο Δήμος έχει παρατηθεί από τη δημοτική αρχή, είναι και το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στην οδό Γράμμου, στην Ηγουμενίτσα. Τα "πάνω γηπεδάκια", όπως τα αποκαλούμε...!

Στις αρχές Νοεμβρίου έπεσε ένα στύλος φωτισμού επειδή είχε σαπίσει. Η αυτονόητη ενέργεια του ΠΑΚΠΠΟ που διαχειρίζεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ήταν το προσωρινό σφράγισμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ηγουμενίτσας (όχι το ΠΑΚΠΠΟ) ανέφερε συγκεκριμένα, τα εξής: 


Δελτίο Τύπου
2-11-2023

Προσωρινό κλείσιμο γηπέδων Γράμμου

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, για την ασφάλεια των χρηστών των γηπέδων της Γράμμου και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, προέβη σε προσωρινό κλείσιμο των εν λόγω γηπέδων, λόγω της επικινδυνότητας που προέκυψε από πτώση κολόνας.
Τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας


Αυτό είναι το δελτίο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα γηπεδάκια της Γράμμου.
Βασικά, δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που η ενημέρωση δεν έγινε από το ΠΑΚΠΠΟ, που είναι και το αρμόδιο νομικό πρόσωπο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, πρόεδρος του οποίου είναι η κα. Ζειμπέκογλου, αλλά το γραφείο του Δημάρχου...!

Αφού πέρασαν 20 ημέρες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23 Νοεμβρίου 2023 ρωτήθηκε η δημοτική αρχή από το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Καλφόγλου, για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει με τα γηπεδάκια, δεδομένου πολλοί συμπολίτες διαμαρτύρονται που παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

(Δείτε στο βίντεο την ερώτηση του κ. Καλφόγλου στο 25:15)

Η απάντηση της κας. Ζειμπέκογλου και του κ. Λώλου ήταν αποστομωτική: Έχουν μπει σε προτεραιότητα για να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες με LED στο τρέχον έργο του Δήμου.

Μόνο που το μείζον στην περίπτωση αυτή, δεν είναι οι λαμπτήρες, αν είναι LED ή όχι, αλλά αν οι κολόνες είναι επικίνδυνες και μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα τα γήπεδα. Η απάντησή τους αφοπλιστική...

Αρχικά η κα. Πιπίνα απαντάει ότι το μείζον είναι οι σάπιες κολόνες, ενώ απαντάει χωρίς να φαίνεται να έχει συναίσθηση του τι λέει, ότι θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες με LED...


Αφού, κανείς δεν έχε καταλάβει τι ακριβώς εννοεί η ...ποιήτρια, ο κ. Κάτσιος επανέρχεται με ερώτημά του και ζητάει διευκρινίσεις, για τον αν θα αλλαχθούν και οι κολόνες μέσω του ίδιου έργου.

Την απάντηση δίνει αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος ο οποίος διευκρινίζει ότι το έργο αντικατάστασης λαμπτήρων με led δεν αφορά την αντικατάσταση κολόνων, ενώ ...υποθέτει, ότι το ΠΑΚΠΠΟ θα αναλάβει την αντικατάσταση αυτών, χωρίς να δίνεται καμία περαιτέρω διευκρίνιση...

(Δείτε το βίντεο από το 34:35 μέχρι το 38')

Κι αφού πέταξαν κουβέντες στον αέρα και πέρασαν δύο ακόμη εβδομάδες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ο δ.σ. κ. Καλφόγλου, επανήρθε με ερώτημά του για το αν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο μεσοδιάστημα.

Αυτή τη φορά, η απάντηση που έδωσε η κα. Ζειμπέκογλου, ήταν διαφορετική. Απάντησε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες μελετούν το θέμα, και επειδή χρειάζεται να αλλαχθούν όλες οι κολόνες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνει αυτό μέσω του τρέχοντος έργου, το οποίο αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων (και μόνο) με LED. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που είχε πει δύο εβδομάδες πριν...

(Δείτε το βίντεο από το 3:18)

Το σημαντικότερο όλων, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των παιδιών, δεν προβλημάτισε κανέναν. Εφόσον οι κολόνες είναι επικίνδυνες, θα έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα όλες, διότι μπορεί να είναι κλειστά τα γήπεδα, αλλά οι κολόνες μπορούν να πέσουν και στο δρόμο... Αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκαν ή πιθανότερο δεν τους ένοιαξε...!

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των γηπέδων, φαίνεται ότι θα πρέπει να το φροντίσει η νέα δημοτική αρχή από το Γενάρη. Η παρούσα δημοτική αρχή είχε μια δεκαετία σχεδόν στη διάθεσή της να το φροντίσει, αλλίμονο αν περιμέναμε να το κάνουνε λίγο πριν παραδώσουν...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου