Γιατί δεν τα γράφετε;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί δεν τα γράφετε;;;

Γιατί δεν τα γράφετε;;;
Το μήνα που μας πέρασε, κι ευρισκόμενοι -έστω άτυπα- σε προεκλογική περίοδο, ανέκυψαν και συζητήθηκαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έντονα, δύο θέματα.

Αφενός, το θέμα της εκμίσθωσης της παραλίας Ελιά σε επιχειρηματία για καντίνα και ξαπλώστρες, αφετέρου το θέμα με το υπαίθριο θέατρο στο Τσιπουρίκι που ξεκίνησε το 2010 κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, παρόλο που ο δήμαρχος κ. Λώλος το υποσχότανε πριν 4 χρόνια...

Με ρώτησε ένας φίλος -αναγνώστης, γιατί δεν έδωσα βαρύτητα ή δεν ασχολήθηκα δημοσιογραφικά, με τα δύο αυτά θέματα την ώρα που απασχολούσανε την τοπική κοινωνία.

Κατ' αρχάς, οφείλω να απολογηθώ για τη δημοσιογραφική μου απουσία τη θερινή περίοδο, αλλά αυτό οφείλεται σε καθαρά βιοποριστικούς λόγους. Βλέπετε όταν ασκεί έντιμα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, δεν μπαίνει ούτε σε λίστες Πέτσα, ούτε σε άλλες λίστες χρηματοδότησης από την εξουσία και θα πρέπει να εξασφαλίζει τα προς το ζην με άλλες, έστω εποχιακές εργασίες. Αυτό έκανα κι εγώ.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα, την οποία δεν αντιλαμβάνονται όσοι, ασχολούνται με τα κοινά, μόνο την προεκλογική περίοδο και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να γίνουν γνωστοί.

Προσωπικά, με ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων και της πολιτικής.

Ανέτρεξα λοιπόν στο αρχείο της εφημερίδας μας η οποία σταμάτησε την κυκλοφορία από το 2020 κι έκτοτε συνεχίζουμε στο site που τώρα διαβάζετε και έπεσα πάνω σε ένα πρωτοσέλιδο από τον Αύγουστο του 2019...!

Μαντέψτε, φίλοι αναγνώστες ποια ήταν τα πρώτα δύο θέματα της εφημερίδας μας. Το σοβαρό θέμα της εκμίσθωσης παραλιών και του χάους που επικρατεί (όχι επιλεκτικά σε μία παραλία, άλλα σε όλες τις παραλίες της Θεσπρωτίας, γεγονός που κάποιοι φοβήθηκαν να κάνουν) και δεύτερον, το θέμα του υπαίθριου θεάτρου στο Τσιπουρίκι.

Με αναλυτικό ρεπορτάζ και καυτά ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές.

Κι έρχομαι να ρωτήσω εγώ με τη σειρά μου, όσους με ρωτούν γιατί δεν τα γράφω. 

Εγώ τα έχω γράψει προ πολλού και αρκετές φορές, με ντοκουμέντα, πολλά θέματα που έχουν απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο. Το ερώτημα είναι το εξής: "Εσείς, γιατί δεν τα διαβάζετε";;;

Κων/νος Τσώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου