Σύσκεψη του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Σύσκεψη του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Σύσκεψη του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ

«Όλοι στη μάχη για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ» στις εκλογές της 25ης Ιούνη ήταν το μήνυμα που μετέφερε στη μαζική σύσκεψη της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, η οποία έγινε την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η Κατερίνα Μιχαλιού μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Η Κ. Μιχαλιού στην ομιλία της στάθηκε «στο θετικό βήμα που έγινε με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ τόσο πανελλαδικά όσο και στο Νομό Θεσπρωτίας και συνέβαλλε στο να εκλεγεί Κομμουνιστής βουλευτής στην Ήπειρο». Τονίζοντας ότι «δεν παραβλέπουμε όμως και τον συνολικό αρνητικό συσχετισμό».

Στην συνέχεια τόνισε ότι «το θετικό αποτέλεσμα μας κάνει αισιόδοξους γιατί πραγματικά αποτελεί μια ηλιαχτίδα φωτός στο σκοτάδι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ανθρώπους που μπορεί να μην μας ψήφισαν όμως μας συγχάρηκαν και χάρηκαν από την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Το θετικό αυτό βήμα είναι αποτέλεσμα της ανόδου του κύρους του Κόμματος στο λαό και κυρίως στην εργατική τάξη. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα πρωτοστάτησε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και στο Νομό Θεσπρωτίας που πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές για μια σειρά ζητήματα (όπως για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού). 


Ιδιαίτερα η στάση μας απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και η μαχητική απάντηση που δόθηκε με το σταμάτημα του ΝΑΤΟικού κομβόϊ καταγράφοντας την αντίθεσή μας να μετατραπεί το λιμάνι σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικων φονιάδων. Μια ενέργεια που έδωσε ανάταση όχι μόνο στο Ελληνικό λαό αλλά και σε άλλους λαούς.

Όλα αυτά την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ψήφισαν το 50% και το 70% των νόμων της ΝΔ αντίστοιχα, ζητούσαν υπουργούς κοινής αποδοχής με τον Μητσοτάκη, αποθέωναν την κοινωνική συνοχή και καλούσαν σε υποταγή και συναίνεση σε κρίσιμες στιγμές που ο λαός μας δοκιμαζόταν και έπρεπε να παλέψει για να σωθεί! Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί στην απογοήτευση και την συντηρητικοποίηση ενός λαϊκού κόσμου, στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.»

Συνεχίζοντας την ομιλία της ανέδειξε ότι «Μόνο το ΚΚΕ μπόρεσε και έκανε μαχητική στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό και όχι το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και τραπεζιτών. 

Φωτίζει με τη δράση του την μόνη εναλλακτική που υπάρχει το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ γιατί μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός και η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού στη δουλειά, στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, συνολικά στην προστασία και ανάπτυξη της ζωής. Να εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη συνεργασία με τους άλλους λαούς της περιοχής.»

Τελειώνοντας την ομιλία της κάλεσε «Να σκεφτούν αλλά και να απαντήσουν όλοι αυτοί που ταλαντεύτηκαν, το σκέφτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν έκαναν το βήμα, που δεν πήγαν να ψηφίσουν:

- Ποιος θα παλέψει δίπλα στους εργαζόμενους για αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στις απολύσεις και την απληρωσιά, για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Όλοι εκείνοι που έχουν στηρίξει αντεργατικά μέτρα τα προηγούμενα χρόνια;

- Ποιος θα είναι αύριο στις γειτονιές, όταν οι λαϊκές οικογένειες θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια των funds και των τραπεζών;

- Ποιος θα παλέψει για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων όταν ακόμα και προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ανοικτοί στα αντιδραστικά σχεδία που έχει η ΝΔ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.

- Ποιος θα είναι αύριο απέναντι στην κυβέρνηση όταν θα ζητάει νέες θυσίες για να φορτώσει στο λαό τα βάρη μιας πιθανής νέας κρίσης για να σωθούν ξανά οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι τράπεζες;

- Ποιος θα είναι αύριο δίπλα στους βιοπαλαιστές αγρότες, δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που θα παλεύουν για την επιβίωσή τους;

- Ποιος θα είναι αύριο απέναντι στη ιμπεριαλιστική εμπλοκή στο πλευρό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η οποία παίρνει νέες επικίνδυνες διαστάσεις με θύματα το λαό μας και τη νεολαία;

Μπροστά σε όλα αυτά, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει πραγματικά λαϊκή- εργατική αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω στους δρόμους του αγώνα» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να δώσουν και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου.»

Ηγουμενίτσα 30/05/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου