25χρονο πλοίο από την Ιαπωνία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

25χρονο πλοίο από την Ιαπωνία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

25χρονο πλοίο από την Ιαπωνία στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το πλοίο "Asakaze No.5" αγόρασε η Kerkyra Lines. Εκτελούσε μέχρι το Μάρτη δρομολόγια ανοικτής θάλασσας στο Hakodate. Αρκετά γρήγορο αφού η υπηρεσιακή του ταχύτητα φτάνει σχεδον τους 14 κόμβους!


Το 25χρονο κλειστού τύπου Ionian Express, πρώην Asakaze No.5 από το Hakodate της Ιαπωνίας, προετοιμάζεται για το ταξίδι προς Κέρκυρα για να μπει στα καλοκαιρινά δρομολόγια.

Ένα ακόμα πλοίο αναμένεται να εντάξει στο στόλο της η Kerkyra Lines, σύμφωνα με εξειδικευμένα ναυτιλιακά site και forum. Πρόκειται για ένα 25χρονο σκαρί με σημερινή ονομασία «ASAKAZE NO.5» το οποίο για την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι Hakodate στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων και επιβατών, το οποίο κατασκευάστηκε το 1998 (25 χρονών), έχει εδώ και ένα μήνα σταματήσει τα δρομολόγια και θα ανακατασκευαστεί για να έρθει στη χώρα μας.

Έχει μήκος 100,02 μέτρα και πλάτος 16, ενώ η υπηρεσιακή του ταχύτητα φτάνει τους 13,4 κόμβους (έχει καταγραφεί μέγιστη 17,9 knots), κοντά στην ταχύτητα του «Ερμή» που είναι σήμερα δρομολογημένο στην Κέρκυρα.

Το συνολικό τονάζ του είναι 1.958 τόνοι ενώ η ποσότητα φορτίου (σε νεκρό βάρος) που μπορεί να φορτώσει στη θερινή γραμμή είναι 1.379 τόνοι.

Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρητικότητα 103 επιβατών στους εσωτερικούς χώρους η οποία όμως με τις μετασκευές αναμένεται να αυξηθεί.

Έως τα μέσα Μαρτίου εκτελούσε τη γραμμή Hakodate – Aomori στην Ιαπωνία ενώ πλέον μετονομάστηκε σε «Ionian Express» και εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Κέρκυρα με ελληνικό πλήρωμα.

Έχει προσωρινή σημαία Μογγολίας (λόγω σύνθεσης πληρώματος) και αναμένεται να αποκτήσει την ελληνική σημαία όταν δρομολογηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου