Άσκηση της πυροσβεστικής στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Άσκηση της πυροσβεστικής στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Άσκηση της πυροσβεστικής στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφάλεια στο Σχολικό Περιβάλλον από Φυσικές Καταστροφές

Την Τετάρτη 29/3/2023 στο Γυμνάσιο της Νέας Σελεύκειας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Σχολικό Περιβάλλον από Φυσικές Καταστροφές». 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας και την Πολιτική Προστασία ΠΕ Θεσπρωτίας σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και τα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας και ετοιμότητας για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες, υλοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση πεδίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη σχολική μονάδα.

Στις 11:00π.μ πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης του σχολείου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξήλθαν του σχολικού κτιρίου και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στον προκαθορισμένο χώρο ασφάλειας σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου της σχολικής μονάδας. 

Το υποθετικό σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου μαθητή, από το κτίριο του σχολείου, μετά από σεισμική δόνηση. 


Ο απεγκλωβισμός και η απομάκρυνσή του τραυματισμένου μαθητή έγινε από το προσωπικό της πυροσβεστικής και η παροχή πρώτων βοηθειών από το Ε.Κ.Α.Β.
Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε δράση κατάσβεσης πυρκαγιάς με τη χρήση πυροσβεστήρα.


Εκπαιδευτικοί και μαθητές αποκόμισαν ιδιαίτερες γνώσεις και συμμετείχαν ενεργά στην άσκηση ετοιμότητας. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολουθώντας το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της πυροσβεστικής και βίωσαν μια εξαιρετική εμπειρία, ένα μάθημα ζωής.

Η Δ/νση του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, την Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ για το αξιέπαινο έργο τους και ευελπιστούν να συνεργαστούμε ξανά για την πραγματοποίηση και άλλων ανάλογων ενεργειών διαχείρισης κινδύνου στο χώρο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου