Ηγουμενίτσα: Αλίευαν ..."αγγούρια της θάλασσας" χωρίς ειδική άδεια - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ηγουμενίτσα: Αλίευαν ..."αγγούρια της θάλασσας" χωρίς ειδική άδεια

Ηγουμενίτσα: Αλίευαν ..."αγγούρια της θάλασσας" χωρίς ειδική άδεια 

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Ηγουμενίτσας, να αλιεύει το είδος ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', χωρίς να διαθέτει την ειδική άδεια αλίευσης.

Συγκεκριμένα, είχαν αλιευθεί τριακόσια έντεκα (311) άτομα ολοθούριων, με χρήση μη επιτρεπόμενου για το συγκεκριμένο είδος αλιευτικού εργαλείου (αργαλειός).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία στη συνέχεια ποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα Ολοθούρια, ή Ολοθουροειδή, (Holothuroidea), είναι ομοταξία θαλάσσιων Εχινόδερμων με μακρύ σώμα. Απαντώνται στις θερμές και στις εύκρατες θάλασσες. Είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία "αγγούρια της θάλασσας" εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό. Κάτω από το δέρμα τους έχουν ενδοσκελετό. Ζουν μέσα στην άμμο ή σε ρωγμές βράχων αλλά και σε κοραλλιογενείς υφάλους.

Το γεγονός ότι για τους Κινέζους αποτελούν εκλεκτό μεζέ, αλλά και εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, η τιμή τους φτάνει μέχρι και 3.000 ευρώ το κιλό, γι' αυτό και πολλοί αλιείς και δύτες ασχολούνται με την αλιεία του ολοθούριου, ακόμη κι αν δεν έχουν ειδκή άδεια που δίνεται από το λιμεναρχείο, αλλά για περιορισμένες ποσότητες...!

Κ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου