Βασίλης Γιόγιακας: "Άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Βασίλης Γιόγιακας: "Άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς"

Βασίλης Γιόγιακας: "Άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς"

Αίτηση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων μπορούν να υποβάλουν από σήμερα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. 

Η υποβολή των αιτήσεων για όσους διαμένουν στη χώρα μας γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ η οποία τέθηκε σε λειτουργία, είτε απ’ ευθείας από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας του και των αρμοδίων υπηρεσιών του οικείου δήμου. Οι διαμένοντες στην Αλβανία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

Δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος είναι όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς θεωρημένου από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία. 

Στους δικαιούχους το επίδομα θα καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος να μειώνεται κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Το ίδιο ισχύει για όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί αλλά εκκρεμεί η έγκρισή τους ενώ οι δικαιούχοι που ήδη παίρνουν το επίδομα μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση προκειμένου το ποσό του επιδόματος να τους καταβάλλεται αυξημένο.

«Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ και τις βελτιώσεις που έγιναν για την απλοποίηση της διαδικασίας, περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες ομογενείς μπορούν πλέον να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, και μάλιστα χωρίς τις περικοπές που προβλέπονταν αρχικά λόγω του χρόνου διαμονής στη χώρα μας. Ήταν κάτι που το είπαμε -και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά- και το κάναμε. 

Τον ευχαριστώ και με αυτή την ευκαιρία, όπως ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα και τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου