Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη ΔΕΥΑΗ... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη ΔΕΥΑΗ...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη ΔΕΥΑΗ...

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σπύρο Υφαντή πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ, την Κατερίνα Δήμα υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία, μαζί με το Δώρη Δήμα δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την Λ.Σ. στο δήμο Ηγουμενίτσας, είχε συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ με τον πρόεδρό της Σωτήρη Μήτση και διευθυντή της επιχείρησης Γιάννη Γεωργόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Από ΡΑΕ σε ΡΑΑΕΥ.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση του ΚΚΕ σε αυτό το Ν/Σ που αντιμετωπίζει το νερό σαν εμπόρευμα και το εντάσσει σε ρυθμιστική αρχή, όπως στο παρελθόν έγινε με την ενέργεια, όπως έγινε και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που παραχωρείται στον όμιλο GRIMALDI, αλλά και των τρένων που οδηγήθηκαν στην ΡΑΣ και από εκεί στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα στα Τέμπη. Είναι απαράδεκτο σήμερα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς εξ αιτίας αυτής της πολιτικής να προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη ΡΑΑΕΥ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια Ενέργειας κλπ. στα οποία η ΡΑΕ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σχετικοί κίνδυνοι, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Από τη μεριά της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ τονίστηκε η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση ,συνέπεια των αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη στελέχωσης της με το αναγκαίο προσωπικό. Η θέληση της να παραμείνει ΔΕΥΑΗ δημοτική επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και η συμφωνία τους με τις θέσεις τη Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. Θέση που σκοπεύουν να διατυπωθεί και από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ στην πρώτη του συνεδρίαση.

Το ΚΚΕ έκανε σαφές ότι θα αγωνισθεί μέσα στη βουλή στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Σωματεία και στους Μ.Φ για να μην περάσει αυτό το Ν/Σ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα πρωταγωνιστούν στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για το λαό, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή. Δυναμώνουμε την πάλη μας για καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση εργολάβων.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/03/2023 στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου