Αποκλείεται να δοθεί η χερσαία ζώνη στην... "τοπική κοινωνία"! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Αποκλείεται να δοθεί η χερσαία ζώνη στην... "τοπική κοινωνία"!

Αποκλείεται να δοθεί η χερσαία ζώνη στην... "τοπική κοινωνία"!

Για το θέμα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα, σχόλια, απόψεις, δελτία τύπου, ανακοινώσεις με παχιά λόγια και πολλά άλλα. Και άλλα τόσα (προβλέπουμε) θα γραφτούν, όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια που φοβούνται να πουν οι αιρετοί της Θεσπρωτίας...

Για έναν απλούστατο λόγο:
Ακόμη κι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ (κάτι που δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα γίνει), ακόμη κι αν η χερσαία ζώνη που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, φύγει από την ιδιοκτησία του ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο φορέα θα περάσει...!

Αν προσέξετε τις δηλώσεις είτε του κυβερνητικού βουλευτή Β. Γιόγιακα, είτε του Δημάρχου Ηγ/τσας Γ. Λώλου, είτε του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, είτε του Υπουργού Ναυτιλίας, είτε οποιουδήποτε άλλου άμεσα εμπλεκόμενου, θα διαπιστώσετε ένα κοινό σημείο: Στις δηλώσεις τους αναφέρουν ότι θα αποδοθεί στην "τοπική κοινωνία"...!

Μόνο που η ...τοπική κοινωνία, είναι ένας γενικός όρος και σε καμία περίπτωση δεν είναι φορέας με νομική υπόσταση, με ΑΦΜ και με μερίδα στο υποθηκοφυλάκειο, στην ιδιοκτησία του οποίου θα μπορούσε να περάσει η χερσαία ζώνη.

Αυτό τον πονηρό όρο τον χρησιμοποιούν για να αποφύγουν να δηλώσουν ευθέως ότι θα περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Γιατί άραγε;;

Ακόμη κι αν φύγει από τα χέρια του ΟΛΗΓ η χερσαία ζώνη, κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή στην κυβέρνηση, σε καμία όμως περίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση...!

Η Κτηματική υπηρεσία δημοσίου και συγκεκριμένα η Δ/νση Ηγουμενίτσας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο θέμα της χερσαίας ζώνης εδώ και πολλά χρόνια, αλλά σύμφωνα με αρκετούς που προσπάθησαν να δώσουν κάποια λύση στο θέμα, αυτός ο ρόλος ήταν αρνητικός γι' αυτό και τόσα χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί στοιχειώδεις διαδικασίες νομιμοποίησης των νέων ορίων στην παραλιακή ζώνη, τις οποίες παρουσιάζουν τώρα ως κατόρθωμα, λίγο πριν τις εκλογές...

Έχουνε περάσει τόσα χρόνια που αντί να ζυμώσουνε, κοσκινίζουνε, το λιμάνι και η μισή Θεσπρωτία βρίσκονται λίγο πριν το ξεπούλημα κι αυτοί συνεχίζουν να πολιτεύονται με κουτοπονηριές λες κι απευθύνονται σε ηλίθιους...

Εκτός κι αν έχουνε δίκιο. Θα φανεί στις προσεχείς εκλογές...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου