Θέλουν να χαρούν και ο Ντουμάζιος δεν τους αφήνει...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Θέλουν να χαρούν και ο Ντουμάζιος δεν τους αφήνει...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλουν να χαρούν και ο Ντουμάζιος δεν τους αφήνει...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη 4/1/2023 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών, οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία παραλίγο να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι ορκωτοί λογιστές έκαναν λόγο για εξαιρετική οικονομική διαχείριση, δεν υπήρξαν ενστάσεις, ούτε παρατηρήσεις, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση απουσίαζε από τη συνεδρίαση... Παρών ήταν μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Β. Λιανός.

Μόνο που κανείς τους δεν είδε τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή την υποσημείωση στον ισολογισμό του 2020, όπου ανέφερε το έλλειμμα που άφησε η δημοτική αρχή του Μηνά Ντουμάζιου.

Σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, το έλλειμμα για την περίοδο 2004-2010 ανέρχεται στο ποσό των 6.327.514,56 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή "...στη χρήση 2018 στο Δήμο διετάχθη έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2004 έως 2010 από τη γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Ο έλεγχος αυτός ολοκληρώθηκε στις 8.12.2020 και αποφασίσθηκε η επιβολή καταλογισμού ποσού ευρώ 6.327.514,56 αλληλεγγυως και εις ολόκληρον στην υπάλληλο που είχε διατελέσει ταμίας και στο δήμαρχο εκείνης της περιόδου"!

Σε ερώτηση των "Θεσπρωτικών αντίλαλων" προς τον ορκωτό λογιστή, τι πρόκειται να γίνει με αυτό το ποσό, ο ίδιος απάντησε ότι από την επόμενη χρήση θα φανεί το ποσό αυτό ως έλλειμμα και θα παραμείνει στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Φιλιατών ως έλλειμμα εωσότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία με τον πρώην Δήμαρχο και την πρώην ταμία του Δήμου η οποία ακόμη δεν άρχισε...

Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη και 9 έτη κάθειρξη η πρώην ταμίας για την υπεξαίρεση 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, ποσό το οποίο αφορούσε μόνο τη διετία 2007-2008, χωρίς ακόμη τότε να έχει καταλογιστεί το ποσό των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φαίνεται για πρώτη φορά στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου.

Αξίζει πάλι να θυμίσουμε ότι η δίκη για το πρώτο έλλειμμα έγινε μια δεκαετία μετά και κατόπιν 7 αναβολών...!
Δεδομένου ότι η δικαστική διαδικασία για το καταλογισθέν ποσό των 6,3 εκ. ευρώ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει άλλη μια δεκαετία... Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Φιλιατών θα φαίνεται αυτό το τεράστιο έλλειμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά του Δήμου.

Με λίγα λόγια, το φάντασμα του Μηνά Ντουμάζιου θα πλανάται στο δήμο Φιλιατών για πολλά χρόνια ακόμη.

Άλλωστε η απο-Ντουμαζιοποίηση του Δήμου, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, δεδομένου ότι και οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις έχουν δεσμούς με τον πρώην Δήμαρχο. Ο νυν Δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς την περίοδο εκείνη ήταν αντιδήμαρχος του κ. Ντουμάζιου, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημ. Σκεύης ήταν ειδικός συνεργάτης του...!

Υ.Γ. Δεν κατέστη ακόμη σαφές, αν στο ποσό των 6,3 εκ. ευρώ συμπεριλαμβάνεται το 1,7 εκ. για το οποίο υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση ή έρχεται να προστεθεί σε αυτό, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 8 εκατομμύρια, καθώς και για ποιο λόγο αυτό το ποσό των 6,3 εκ. ευρώ δεν συμπεριλήφθηκε στις οικονομικές καταστάσεις του 2020 και το αφήσανε να το εμφανίσουνε στις οικονομικές καταστάσεις του 2021 οι οποίες θα έρθουν προς έγκριση του χρόνου, μετά τις εκλογές...!

(Στο παρακάtω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ειδική συνεδρίαση για την έγκριση των οικονομικών κατατάσεων του 2020, ενώ από το 37:30', θα δείτε την ερώτησή μας σχετικά με το θέμα και την απάντηση των ορκωτών λογιστών)

Κ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου