Άρειος Πάγος προς Εισαγγελείς: "Το περιβάλλον και τα μάτια σας…" - Μια επιστολή …όαση! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Άρειος Πάγος προς Εισαγγελείς: "Το περιβάλλον και τα μάτια σας…" - Μια επιστολή …όαση!

Άρειος Πάγος προς Εισαγγελείς: "Το περιβάλλον και τα μάτια σας…" - Μια επιστολή …όαση!

Είναι από τις λίγες φορές όπου μία επιστολή από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, ξεφεύγει από τα τυπικά και έχει έντονη δόση αυτοκριτικής..

Έχει και σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις σε γλώσσα απολύτως σαφή για τους πολίτες.

«Η πλειστάκις παραγγελλόμενη και μηδέποτε επιτυγχανόμενη προστασία του περιβάλλοντος» είναι ο εύγλωττος τίτλος της επιστολής που από μόνος του αποτελεί αυτοκριτική για την δικαιοσύνη.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απευθυνόμενος προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών λέει ένα και μόνο.. «Το περιβάλλον και τα μάτια σας! Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Natura est Deus».

Στην ίδια επιστολή σημειώνει πως «από την δράση μας την εισαγγελική, όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει απολύτως ότι η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με άλλους λαούς της Ευρώπης, αδιαφορεί πλήρως για το περιβάλλον και τούτο δεν είναι ανεκτό σε μια δημοκρατία κοινωνία αφού το περιβαλλοντικό έγκλημα επιδεινώνεται συνεχώς με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και την οικονομία» και ζητά να αυξηθεί το υπηρεσιακό ενδιαφέρον στην προστασία του.

Ζητά από όλους τους εισαγγελείς να κάνουν το καλύτερο «για να σώσουμε ό, τι ακόμη σώζεται μιας και είμαι πεπεισμένος ότι τα κατασταλτικά μέτρα, τα οποία χρόνια τώρα εφαρμόζονται και εφαρμόζουμε, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και είναι μονόδρομος η ενεργοποίηση των προληπτικών μέτρων… Των κατά την κρίση σας αναγκαίων προληπτικών μέτρων…».

Καταλήγει δε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με όρους ποίησης.. «Ζω με το όνειρο (και προκειμένου να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση όπως λέει ο ποιητής, που οι ενεργοί πολίτες και τα αρμόδια κρατικά όργανα θα γίνουν μάχη καθημερινά γα σωστικές επεμβάσεις στο περιβάλλον, δηλαδή για την ίδια μας τη ζωή, κάτω από το άγρυπνο μάτι και το αδιάλειπτο υπηρεσιακό ενδιαφέρον των Εισαγγελέων της χώρας. Γένοιτο»!

Σε μία εποχή όπου το περιβάλλον φωνάζει βοήθεια, σε κάθε γωνιά του τόπου και οι ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η εισαγγελική επιστολή μοιάζει με πραγματική όαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου