Ζάψας: Επανακατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ζάψας: Επανακατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Ηγουμενίτσας

Ζάψας: Επανακατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Ηγουμενίτσας

«Χρηματοδότηση και δημοπράτηση των μελετών ωρίμανσης του έργου σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα»

Επανακαταθέτουμε σχέδιο ψηφίσματος για τη «Χρηματοδότηση και δημοπράτηση των μελετών ωρίμανσης του έργου σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα»

Η αρνητική απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΝΕ κ. Ιωάννη Τσακίρη σε κοινοβουλευτική ερώτηση των τεσσάρων Ηπειρωτών βουλευτών-τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για την τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Ενώ το συγκεκριμένο έργο έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα και φέρεται να είναι στα ενδιαφέροντα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έρχεται το ΥΠΑΝ και μας εκπλήσσει αρνητικά με την υπηρεσιακή απάντηση του κ Υφυπουργού, δια μέσω του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου. Διαψεύδονται έτσι πανηγυρικά προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις, ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά ενεργοποίησης των μελετών για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και ότι «..έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μελετών, από τον ΟΣΕ, για το "ελλειπών" τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών &Μεταφορών και αφορά στην επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Για τους Ηπειρώτες το αίτημα και η προοπτική του έργου αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Τώρα είναι η ώρα!

Εμμένουμε και επιμένουμε: Να τηρηθεί η συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την CINEA για χρηματοδότηση του έργου ωρίμανσης των μελετών (50% CEF και 50% ΠΔΕ).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου καλεί την Κυβέρνηση

Να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του έργου «νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» από το ΠΔΕ, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας με την CINEA, της οποίας η υλοποίηση καθυστερεί από τον Νοέμβριο του 2021 και να δημοπρατηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες μελέτες του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου