Ο Γ. Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ο Γ. Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία

Ο Γ. Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία

Ο πρωθυπουργός της χώρας ήλθε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο νομό Θεσπρωτίας την Παρασκευή 22.7.2022.

Κατόπιν πολλών «ήξεις – αφίξεις» στο πρόγραμμά του, ήλθε στην Ηγουμενίτσα προς τέρψιν όλου του κομματικού μηχανισμού και των προσώπων που τον απαρτίζουν, ο οποίοι διαγκωνίζονταν ποιος θα πάρει καλλίτερη θέση για φωτογραφία με τον Πρόεδρο, όπως κατά κόρον τον προσφωνούσαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Θεσπρωτία. Και του οφείλεται ως αξίωμα, μεγάλος σεβασμός τον όποιον αμαυρώνει η προσπάθεια ορισμένων να μπουν στο κάδρο της επίσκεψης, τόσο με την αναζήτηση κοινής φωτογράφησης, όσον και της αναφώνησης κάποιου ευφυολογήματος όταν οι κάμερες είναι ανοικτές.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν ανακοινώσεις των κομμάτων του νομού και καθένα με τη δική του οπτική αναρωτιώταν:

Τί δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τα προβλήματα της περιοχής;

Τί έπρεπε να πει;

Τί έπρεπε να υποσχεθεί ως όφειλε;

Ως πολίτης αρχικά και ως πολιτικός δευτερευόντως, έκανα διαφορετική ανάλυση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία:
«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» είναι ο τίτλος γνωστού βιβλίου από το οποίο κράτησα τη φράση, πως «η μεγαλύτερη αλήθεια που δεν αμφισβητείται είναι η πραγματικότητα» σταχυολογώ όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού από τον ίδιο και τους άλλους παρευρισκόμενους και είναι καταγεγραμμένα σε videos και αναδεικνύουν ....τις λεπτομέρειες στην πραγματικότητα.

Παραθέτω μέρος αυτών

- Βρισκόμαστε εδώ; ρωτάει ο κ. Πρωθυπουργός δείχνοντας ένα σημείο στον αναρτημένο χάρτη

Όχι, εδώ βρισκόμαστε,τον ενημερώνει ο υπεύθυνος δείχνοντας το σωστό σημείο, σε άλλο σημείο του χάρτη

- Απέναντι από το λιμάνι, είναι η Κέρκυρα σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων, ενημερώνει τον κ. Πρωθυπουργό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένος.

- Από κρουαζιέρες πως πάτε; Ρωτά ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Πορφύρη

Μειονεκτούμε στην κρουαζιέρα κ. Πρόεδρε, απαντά ο κ. Βουλευτής

- Στο χάρτη που βλέπετε, ότι είναι με μπλε χρώμα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος και ότι με κίτρινο αποτελεί τη Χερσαία Ζώνη του, είπε ενημερωτικά η κα. Πρόεδρος του ΟΛΗγ. (Έχει ενδιαφέρον ο χάρτης στον οποίο γίνεται η αναφορά)

– Οπότε... κλείνουμε ουσιαστικά με τις επενδύσεις εδώ, είπε προς τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρισκόταν ο κ. Πρωθυπουργός

Στη Θεσπρωτία, μόνο τον περιφερειακό δρόμο και την οδική σύνδεση Μαυρομάτι- Σαγιάδα – Ηγουμενίτσα έχουμε, αναφώνησε σηκώνοντας το χέρι του ο κ. Βουλευτής, στον αποχωρούντα κ. Πρωθυπουργό.

- Την προηγουμενη φορά που ήρθα στην Ηγουμενίτσα, είχε πολύ λιγότερο κόσμο από σήμερα και αυτό κάτι λέει ….είπε απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές ο κ. Πρωθυπουργός.

Αλήθεια ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού;

Δεν είδα ανακοινώσεις από τους κομματικούς φορείς που συνήθως είναι λαλίστατοι για «ψύλλου πήδημα»…

Ακόμη και ο κ. Βουλευτής σε ανάρτηση του, την επόμενη της επίσκεψης, αναφέρει ως τίτλο σε μια σειρά φωτογραφιών: «Από τη χθεσινή επίσκεψη του Kyriakos Mitsotakis στην Ηγουμενίτσα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Υ.Γ. Κομματικοί κύκλοι διέδωσαν ότι ο κ. Πρωθυπουργός ήλθε στη Θεσπρωτία, για να αποδώσει τα εύσημα στο Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, για τη δημόσια πρόβλεψή του στην ημερομηνία των εκλογών και για τίποτε άλλο.

Καλές διακοπές !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου