Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή

Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή

Στο… κόκκινο φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχέσεις της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλας Μπραίμη και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη. Η ένταση που μέχρι πρότινος ήταν στο παρασκήνιο, έρχεται πλέον στο πολιτικό προσκήνιο. Και η αφορμή δόθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της μονάδας των Ασφαλτικών στη Σαγιάδα.

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να βάλει το θέμα προς συζήτηση ήταν σε γνώση όλων –ακόμη και των ιχθυοκαλλιεργητών καθώς παρίστατο εκπρόσωπός τους- πλην του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.

Σημειώνεται ότι στην τετραετία 2011-2015, όταν και τότε τα ασφαλτικά απασχολούσαν την επικαιρότητα λόγω της άδειας που είχε δοθεί, ο Θωμάς Πιτούλης ήταν αυτός που για λογαριασμό της Περιφέρειας είχε χειριστεί το θέμα.

Όταν η Πρόεδρος του σώματος ανέγνωσε το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης εμφανώς ενοχλημένος εξέφρασε την έκπληξή του καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση. Ο Περιφερειάρχης πήρε τον λόγο, αναφέροντας ότι θα το εισηγηθεί ο ίδιος και ο Θωμάς Πιτούλης αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Παρότι παρέμεινε για πολύ ώρα έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό, ούτε η Πρόεδρος του σώματος αλλά ούτε και ο Περιφερειάρχης προχώρησαν σε κάποια κίνηση εκτόνωσης.

Φαίνεται λοιπόν ότι το πολιτικό ρήγμα έχει επέλθει χωρίς να είναι γνωστή η ένταση των δονήσεων που θα προκαλέσει.

Γεγονός είναι ότι η τακτική να μην ενημερώνονται οι αντιπεριφερειάρχες ακόμη και για ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους, μπορεί κάποιους να μην τους ενοχλεί, άλλοι όμως διαφωνούν κάθετα και στην περίπτωση του Θωμά Πιτούλη και φανερά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου