Δεν δημοσιοποιείται η σύμβαση πώλησης για το λιμάνι.. Αγώνας δρόμου για τη χερσαία ζώνη! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Δεν δημοσιοποιείται η σύμβαση πώλησης για το λιμάνι.. Αγώνας δρόμου για τη χερσαία ζώνη!

Δεν δημοσιοποιείται η σύμβαση πώλησης για το λιμάνι.. Αγώνας δρόμου για τη χερσαία ζώνη!

Η εμπιστευτικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας που θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της σύμβασης πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο, ο οποίος είχε αιτηθεί τη σύμβαση προκειμένου να έχει άποψη για την χερσαία ζώνη και τα τμήματα που θα εξαιρεθούν της πώλησης.

Η σύμβαση θα αποσταλεί στο ΤΑΙΠΕΔ για τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Στην καλύτερη περίπτωση η κύρωση αναμένεται το Μάρτιο και στη χειρότερη τον Ιούνιο.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι η απάντηση που έλαβε από το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι για όσο διάστημα η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης.

Από τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στο Δήμο γίνεται σαφές ότι για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα πρέπει να ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών –διαδικασία που εξελίσσεται από τον ΟΛΗΓ- η χάραξη και ο επανακαθορισμός αιγιαλού και παραλίας, ο απαχαρακτηρισμός της χερσαίας ζώνης και ο χαρακτηρισμός ως δημόσιο κτήμα.

Μόνο τότε θα μπορέσει να αποδοθεί στο Δήμο και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος αυτό προβλέπεται να γίνει ταυτόχρονα με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης.

Τα βασικά προβλήματα και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην διαδικασία της νομιμοποίησης εγκαταστάσεων, διαδικασία που αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορεί να προχωρήσει και η κύρωση της σύμβασης.

Η Δημοτική Αρχή είναι αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διατηρούν αρκετές επιφυλάξεις για την τελική έκβαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου