ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Να εξασφαλιστούν άμεσα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους διασωθέντες πρόσφυγες - μετανάστες" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Να εξασφαλιστούν άμεσα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους διασωθέντες πρόσφυγες - μετανάστες"

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Να εξασφαλιστούν άμεσα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους διασωθέντες πρόσφυγες - μετανάστες"

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 88 μετανάστες ανάμεσά τους και 20 παιδιά που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος δυτικά νοτιοδυτικά των Παξών ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους για μια καλύτερη ζωή και περισυνελέγησαν από δύο παραπλέοντα πλοία.

Άμεσα κλιμάκιο της Τ.Ε επισκέφθηκε το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Κατά την επίσκεψή του το κλιμάκιο διαπίστωσε, ότι όλοι τους θωρούνται κρατούμενοι και για αυτό βρίσκονται ΟΛΟΙ στα κρατητήρια του λιμεναρχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το κλιμάκιο έκφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απαίτησε άμεσα να εξασφαλιστούν έστω και καθυστερημένα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και βασανισμένοι που πήραν το δρόμο για την ξενιτιά ζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο τα γυναικόπαιδα να στοιβάζονται στον ίδιο χώρο με όλους τους άλλους.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής που είναι απόν ενώ θα μπορούσε έγκαιρα σε συνεννόηση με Περιφέρεια και Δήμο Ηγουμενίτσας να είχε εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο διαμονής και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες των ξεριζωμένων, αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας και απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της πόλης μας να δείξουν έμπρακτα και με οποιοδήποτε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες-πρόσφυγες που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων

Ηγουμενίτσα 15/10/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου