Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις σημερινές πλημμύρες και την αντιπλημμυρική προστασία... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις σημερινές πλημμύρες και την αντιπλημμυρική προστασία...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις σημερινές πλημμύρες και την αντιπλημμυρική προστασία...

Έφθασε μια φθινοπωρινή μπόρα, ισχυρή μεν αλλά αναμενόμενη, για να αναδείξει για ακόμη μια φορά τη γύμνια και την παντελή έλλειψη υποδομών.

Οι τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που έχουν αφήσει ολόκληρες περιοχές αθωράκιστες με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών και περιφερειακών Αρχών είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα Σύβοτα αλλά και το 20 Λύκειο στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Οι κυβερνώντες καμαρώνουν για την τουριστική ανάπτυξη στα Σύβοτα που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών, αλλά άφησαν την περιοχή ανοχύρωτη στης πλημμύρες. Η πολιτική «κόστους οφέλους» της Ε.Ε. έκανε πάλι το θαύμα της.

Οι καταστροφές ανάλογα την εποχή έχουν πλέον γίνει συνήθεια, καιγόμαστε το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές και πνιγόμαστε τον χειμώνα από τις βροχές. Προφανώς πρόκειται για φυσικά φαινόμενα, καμιά φορά ακραία, αλλά οι συνέπειες από αυτά δεν αναπόφευκτες. Σήμερα η επιστήμη και η τεχνική μπορεί περιορίσει τις ζημιές.

Αρκεί να χρηματοδοτηθούν τα ανάλογα έργα. Πράγμα που δεν γίνεται γιατί αντιβαίνει στη λογική «κόστους – οφέλους». Έτσι στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στο Δήμο Ηγουμενίτσας όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου θέτουν επίμονα και απαιτητικά το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας επανειλημμένα και έγκαιρα κάθε χρονιά στην συζήτηση των προϋπολογισμών

Δήμος και Περιφέρεια όμως επιλέγουν να χρηματοδοτούν με το σταγονόμετρο τέτοια έργα, όπως και τα έργα συντήρησης και επισκευών σχολείων και άλλων δημόσιων υποδομών (που δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την Ε.Ε.). Ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αυτών των έργων, υλοποιούν έργα και υποδομές, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Έτσι προγραμματίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου λυκείου Ηγουμενίτσας ( «πράσινη μετάβαση» ) ενώ στο 2ο λύκειο σταματάνε τα μαθήματα λόγω βροχής!!!

Αυτή είναι η προτεραιότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μας βομβαρδίζουν καθημερινά και που μας καλούν όλους μαζί να στηρίξουμε.

Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας συνιστούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και λαϊκές περιουσίες.

Επιβεβαιώνεται και σε αυτόν τον τομέα ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ο λαός να απαιτήσει με την πάλη και τη δράση του να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα και συνεχή προβλήματα. Για μέτρα για την συνολική και ολόπλευρη προστασία του απέναντι σε κάθε είδους φαινόμενα. Ταυτόχρονα, σε συστράτευση με το ΚΚΕ, να βάλει πλώρη για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα σωματεία τους, συλλόγους, επιτροπές αγώνα αγωνιστικά να απαιτήσουν:

 - Άμεση καταγραφή των ζημιών.

 - Πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.

 - Γενναία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα.

 - Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και δημόσιες υποδομές που θα ικανοποιούν τις

σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Ηγουμενίτσα 11/10/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου