Πρόταση για κήρυξη της Τ.Κ. Συβότων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πρόταση για κήρυξη της Τ.Κ. Συβότων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Πρόταση για κήρυξη της Τ.Κ. Συβότων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Την κήρυξη της Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πλημμυροπαθών και να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις καθαρισμών και αποκατάστασης των ζημιών από τη σφοδρή καταιγίδα της περασμένης Δευτέρας (11 Οκτωβρίου) ζητά με έγγραφό της από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από αίτημα του Δήμου.

Τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της πληγείσας περιοχής συνέδραμαν αμέσως μετά την εκδήλωση του πλημμυρικού φαινομένου δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εθελοντές της ΛΕΚ Πρέβεζας και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, ενώ την επισκέφθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και (σήμερα) η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση.

Την περιοχή επισκέφτηκε σήμερα ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κων. Βαγγελή, παρόντος και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την εκτίμηση και δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων για καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά μετά τη διακοπή ροής των υδάτων.

Επίσης ενημερώθηκε από ιδιοκτήτες κατοικιών, επιχειρήσεων ως και ξενοδοχειακών μονάδων για προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα. Όπως τονίστηκε, για μεν τις επιχειρήσεις η καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε ήδη από από κλιμάκιο υπαλλήλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τις δε κατοικίες η καταγραφή γίνεται από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τέλος, σε συνάντηση που έγινε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία Δήμου- Περιφέρειας, οι οποίες θα εξεταστούν αναλυτικά με τον -απουσιάζοντα για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Ηπείρου -Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου