Πολίτες της Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πολίτες της Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια

Πολίτες της Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/6/2022 στο Πάνθεον, πολίτες της Θεσπρωτίας κατέληξαν στο παρακάτω κείμενο, ενώ θα προγραμματιστεί και η επόμενη συνάντηση-συζήτηση με τις επόμενες δράσεις γύρω από τα ζητήματα της ακρίβειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολη η ζωή μας, καθώς το κύμα ακρίβειας των τελευταίων μηνών έχει τελειώσει τα, ούτως ή άλλως, περιορισμένα εισοδήματά μας. Ό,τι πουλιέται και αγοράζεται, από το ψωμί μέχρι τις υπηρεσίες, γίνεται ακριβότερο. Οι τιμές εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι εξωφρενικοί, η τιμή της βενζίνης σπάει παγκόσμια ρεκόρ και όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης γίνονται απλησίαστα. Ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική που έχει προκαλέσει τεράστια όξυνση των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων!

Με τον πόλεμο που άναψαν στην Ουκρανία, η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αυτά τα προβλήματα έχουν γίνει εκρηκτικά, καθώς οι κυβερνήσεις φορτώνουν τις βαριές συνέπειές του στις πλάτες των λαών.

Ο πόλεμος στρατιωτικοποιεί τις οικονομίες, φέρνει κολοσσιαίες δαπάνες για εξοπλισμούς, που το λογαριασμό τους θα πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση εκδηλώνεται τώρα με τη σφοδρότητα μιας τεράστιας ενεργειακής κρίσης και την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης.

Κι ενώ εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ υποκριτικά και προκλητικά ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φτώχεια και την ανεργία, πως η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πως για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκεται επικίνδυνα!

Η ακρίβεια όμως δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Τον πόλεμο, την πανδημία και την οικονομική κρίση χρησιμοποιεί το κεφάλαιο για να μας ξεζουμίσει και να τσακίσει τα δικαιώματά μας. Όσο φτωχαίνει ο λαός, τόσο πλουτίζουν οι πλούσιοι.

Άλλωστε οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος, όποιο όνομα είχαν ή έχουν, είτε κυβέρνησαν είτε συγκυβέρνησαν, χρόνια τώρα τη χώρα, ιδίως μετά την έναρξη εφαρμογής των μνημονίων και με κορύφωση μέχρι το σήμερα έκαναν ότι μπορούσαν, αφ' ενός μεν να φτωχοποιήσεων το λαό μας και αφετέρου για να εκτοξεύσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στην κρίση και την πανδημία όπως π. χ. με τα γνωστά αποτελέσματα στον τομέα της ενέργειας όπου οι 4 μεγάλοι γιγαντώθηκαν (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, ΠΡΩΤΕΡΓΙΑ) και ο λαός δεν έχει ρεύμα!

Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Θα γίνουν προσπάθειες μέσα σε προεκλογικό κλίμα να συγκαλύψουν την πραγματικότητα. Θα υποσχεθούν πολλά όλοι τους, όμως το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα δυσκολέψουν τη λαϊκή οικογένεια. Πράγματι, αν περιμένουμε άπραγοι να αλλάξει η μοίρα μας, αν έχουμε εκλογικές αυταπάτες, αν ψάχνουμε σωτήρες, αν νομίζουμε πως θα μας λυπηθούν, όλα στραβά θα πάνε.

Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, πρέπει να αγωνιστούμε. Να αγωνιστούμε στη πόλη μας, στη γειτονιά μας, στο χωριό, στο σύλλογο, στο σωματείο. Στον δρόμο του αγώνα βρίσκονται το κουράγιο, η ελπίδα και η αλληλεγγύη, αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο.

Μπορούμε συλλογικά να αλλάξουμε τα «πράγματα».
Δεν θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε το ανάστημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου