Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μεμονωμένους συνδικαλιστές με σκοπό να συζητήσουμε για την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό και την προοπτική του κινήματός μας.

Πώς θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα. Πώς θα γίνει πράξη η αναζωογόνηση και η αντεπίθεση των συνδικάτων, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα συνδικάτα και κάθε συνδικαλιστή, που συναντηθήκαμε στις απεργίες, στους αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις, κόντρα στις απολύσεις και για το δικαίωμα στην εργασία, σε όσους δε συμβιβάζονται με το άδικο. Σε όσους αρνούνται να υποταχθούν στο μέλλον της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

ΚΑΛΟΥΜΕ όσους αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δεν συμβιβάζονται με τη γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού, του ψευδεπίγραφου “κοινωνικού διαλόγου’” και της συνδιαλλαγής, για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι ώστε να μη θίγεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στα πλαίσια αυτά το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τα δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι επιτροπές αγώνα, οι εκατοντάδες συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουμε πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών 18 – 19 Ιούνη στον ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κλειστό Γήπεδο "Αριστείδης Παπαμιχαήλ" Δραπετσώνα.

Με το περιεχόμενο αυτό το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μεμονωμένους συνδικαλιστές, σε σύσκεψη που πραγματοποιεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 8μμ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, με σκοπό να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω που μας απασχολούν και να δράσουμε συλλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου