Ανεμογεννήτριες και στη Μουργκάνα;;; Θα αφήσουν τίποτα όρθιο;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ανεμογεννήτριες και στη Μουργκάνα;;; Θα αφήσουν τίποτα όρθιο;;;

Ανεμογεννήτριες και στη Μουργκάνα;;; Θα αφήσουν τίποτα όρθιο;;;

Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αφήσει ούτε ένα ελληνικό βουνό χωρίς να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, προς όφελος βεβαίως των "επιχειρηματιών" που επιδοτούνται στο πλαίσιο της "πράσινης ενέργειας" η οποία όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνεται ότι καθόλου πράσινη δεν είναι, αλλά και καθόλου πιο οικονομική για τους πολίτες...!

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η σειρά της Θεσπρωτίας, δεδομένου ότι έχουν κατατεθεί δύο μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έγκριση από την Περιφέρεια Ηπείρου για την κορυβογραμμή της Μουργκάνας.

Σήμερα (30/5 και ώρα 7 μ.μ.) αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών, το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει...

Αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει από τους κατοίκους, δεδομένου ότι πρόκειται για το πιο ψηλό και εμβληματικό βουνό της Θεσπρωτίας και οι αρνητικές επιπτώσεις αναμένεται να αλλοιώσουν έναν ιερό χώρο για τους Θεσπρωτούς.

Το ζήτημα θα απασχολήσει και την Ομοσπονδία Μουργκάνας, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας καλεί  σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. όλων των Αδελφοτήτων την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με θέμα: "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ - ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ";

Σωστά θέτουν το ερώτημα, δεδομένου ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτε όρθιο μέχρι να φύγουν.

Ακόμη ένας αγώνας ξεκινάει για τους Θεσπρωτούς, που καλούνται να αποτρέψουν ένα έγκλημα απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και την ιστορία ενός εμβληματικού τόπου!

Κ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου