Βίντεο του Μάριου Κάτση για την κατρακύλα της Ελλάδας στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Βίντεο του Μάριου Κάτση για την κατρακύλα της Ελλάδας στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου

Βίντεο του Μάριου Κάτση για την κατρακύλα της Ελλάδας στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσπρωτία και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης σχολίασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κατρακύλα 43 θέσεων της Ελλάδας στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου σύμφωνα με την έκθεση του έγκριτου διεθνούς οργανισμού Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα όπου κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Το σχετικό VIDEO και η ανάρτηση στο TWITTER

Τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «έλεγχο της ελευθερίας του Τύπου» υπενθυμίζει ο Μάριος Κάτσης σχετικά με την κατρακύλα της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου στην 108η θέση.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο άλλοτε υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε κάνει λόγο σε μία από τις παρεμβάσεις του για «μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί των ημερών της διακυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα υπήρχε ένα παρακράτος που είχε να κάνει με προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ και μια προσπάθεια δημιουργίας ενός καθεστώτος για να διατηρηθεί στην εξουσία μια ομάδα ανθρώπων, η οποία κατάφερε να πάρει την εξουσία και ήθελε να παραμείνει με κάθε τρόπο. Είναι μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας» έλεγε μεταξύ άλλων ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με ανάρτησή του στα social media ο Μάριος Κάτσης σημειώνει «Αυτοί που κατηγορούσαν νυχθημερόν τον ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο της ελευθερίας του Τύπου, κατρακύλησαν στην 108η θέση ανάμεσα από Μπουρουντί και Ζάμπια. “Μια πολύ βαθειά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας”.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ελευθεροτυπίας, με τη χώρα μας να «πέφτει» 38 θέσεις σε σχέση με το 2021 και να κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη και στην 108η θέση ανάμεσα από Μπουρουντί και Ζάμπια ανάμεσα σε 180 χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου