Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε στο "ΣΤΑΘΜΟ" από την Κινηματογραφική Λέσχη - "Το παιχνίδι των λυγμών" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε στο "ΣΤΑΘΜΟ" από την Κινηματογραφική Λέσχη - "Το παιχνίδι των λυγμών"

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε στο "ΣΤΑΘΜΟ" από την Κινηματογραφική Λέσχη - "Το παιχνίδι των λυγμών"

Την ταινία «Το παιχνίδι των λυγμών (The crying game)» θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας στην καφετέρια Σταθμός σήμερα Τετάρτη 6/4 στις 21:00.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90, με την υπογραφή του αξιόλογου Ιρλανδού σκηνοθέτη Νιλ Τζόρνταν («Μόνα Λίζα», «Συνέντευξη μ’ ένα βρικόλακα»κ.ά.). Ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ, που εξελίσσεται σ’ ένα απίστευτο ερωτικό δράμα, βραβευμένο με ένα από τα πιο δίκαια Οσκαρ Σεναρίου.

Το παιχνίδι των λυγμών
(The crying game)
Παραγωγή: Αγγλία, 1992
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντάβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ
Διάρκεια: 111’
Όσκαρ Σεναρίου (1993) και Bafta Καλύτερης ταινίας (1993)

Υπόθεση:
Ένας αγωνιστής του IRA, o Φέργκους (Στίβεν Ρία) αποτελεί μέλος συμμορίας που απάγει τον Jody (Φόρεστ Γουίτακερ) και τον κρατάει όμηρο. Σταδιακά, μεταξύ των δύο ανδρών θα αναπτυχθεί μια φιλία. Εκεί ο Φέργκους θα εκμυστηρευτεί στον ήρωα μας πως αναζητά μια παλιά του φίλη και, στη συνέχεια, η αναζήτηση αυτή θα βαρύνει τον Τζόντι όταν πια η αιχμαλωσία καταλήγει με τραγικά αποτελέσματα. Αναζητώντας έναν τρόπο να εξιλεωθεί, την εντοπίζει. Αποφασίζει να της κρύψει το παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι πως και εκείνη έχει τα δικά της μυστικά.

Η πιο πολυσυζητημένη ταινία εκείνης της χρονιάς, μαζεύοντας επαίνους όσο και εισπράξεις χάραξε βαθιά την pop κουλτούρα με το σεναριακό της twist. Ενα ανατρεπτικό φιλμ που παίζει με τα είδη κρατώντας τον θεατή σε διαρκή εγρήγορση.

Σημειώστε πως ο Νιλ Τζόρνταν «έκλεψε» τον τίτλο της ταινίας από μια αγγλική pop επιτυχία των 60s μετά από φιλική συμβουλή του φίλου του, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που πίστευε πως ο αρχικός τίτλος («Η γυναίκα του στρατιώτη») δε θα λειτουργούσε με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου