Θεσπρωτία: Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δ/νση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Θεσπρωτία: Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δ/νση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης

Θεσπρωτία: Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Δ/νση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης 

Σας κάνουμε γνωστό ότι από την τρέχουσα εβδομάδα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας λειτουργεί Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο για το τρέχον σχολικό έτος στελεχώνεται από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής, εξειδικευμένο στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη.

Αποστολή της υπηρεσίας είναι η υποστήριξη σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και κηδεμόνων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η παροχή των υπηρεσιών συμβουλευτικής και προσανατολισμού στους ενδιαφερόμενους μαθητές/μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο χώρο του γραφείου, όσο και στα σχολεία της περιοχής ευθύνης, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.

Η ενημέρωση μεταξύ άλλων μπορεί να εστιάσει σε θέματα που αφορούν τις επιλογές των μαθητών Λυκείων (ΓΕΛ/ΕΠΑΛ) σε κατευθύνσεις/τομείς και ομάδες προσανατολισμού, στις μεταβολές του συστήματος εκπαίδευσης και στις δυνατότητες πρόσβασης σε σχολές και τμήματα της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, υποστηρικτικός είναι ο ρόλος της υπηρεσίας στη συμπλήρωση των σχολών του μηχανογραφικού δελτίου των τελειοφοίτων της Γ' τάξης των Λυκείων, που πραγματοποιείται μετά το πέρας των Πανελληνίων εξετάσεων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο μαθητείας της ΔΔΕ Θεσπρωτίας, δίνονται πληροφορίες για το θεσμό της μαθητείας που αφορά αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), εντάσσοντάς τους ομαλά στην αγορά εργασίας, αναβαθμίζοντας το πτυχίο τους (σε πτυχίου επιπέδου 5), συνδυάζοντας απασχόληση σε εργασιακό χώρο σχετικό με το αντικείμενο αποφοίτησης των σπουδαστών, και συγχρόνως παράλληλη εκπαίδευση και στήριξη από το σχολείο φοίτησης.

Σημαντικός εξίσου είναι ο ρόλος συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης στους μαθητές Γυμνασίων, ιδιαίτερα όσων φοιτούν στη Γ' τάξη, προκειμένου να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει η μετέπειτα φοίτησή τους στο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση σε θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης και επαγγελματικού προσανατολισμού παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2665023777 (Εσω. 115) ή ηλεκτρονικά με e-mail στο mail@dide.thesp.sch.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου