Με …περιποίηση νυχιών, γιορτάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την Ημέρα της Γυναίκας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Με …περιποίηση νυχιών, γιορτάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την Ημέρα της Γυναίκας

Με …περιποίηση νυχιών, γιορτάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την Ημέρα της Γυναίκας

Με ένα πρωτότυπο (μάλλον σεξιστικό) τρόπο θα γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας με το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας προσκαλούν να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας, Τρίτη 8 Μαρτίου, 9.00 με 13.00 στο πολιτιστικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ», με δωρεάν περιποίηση νυχιών και όποιες κυρίες θα παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γλυκιές δημιουργίες των σπουδαστών του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης- Αρχιμάγειρας.

Αναρωτιέμαι, σε ποιες κυρίες απευθύνεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου; Στις εργαζόμενες; Στις αγρότισσες; Στις άνεργες; Στις γυναίκες (νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 2 χρόνια τώρα και αγωνίζονται κατά της πανδημίας; Στις μετανάστριες; Στις πρόσφυγες; Στις μακροχρόνια άνεργες; Στις γυναίκες ΑμεΑ;

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που είχε γίνει από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Ν. Υόρκη το 1857 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας λιγότερο ωράριο, και ίσα μεροκάματα με τους άντρες.
Αυτή την μέρα τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας .

Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλλων.
Είναι μία γιορτή χωρίς καρδούλες, πολύχρωμα μπαλόνια, όμορφα νυχάκια και γλυκάκια!

ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου