Ηγουμενίτσα: "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" στο ...δωρεάν μανικιούρ του Δήμου για την ημέρα της γυναίκας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ηγουμενίτσα: "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" στο ...δωρεάν μανικιούρ του Δήμου για την ημέρα της γυναίκας

Ηγουμενίτσα: "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" στο ...δωρεάν μανικιούρ του Δήμου για την ημέρα της γυναίκας

Παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στις δράσεις του Δήμου για τον «εορτασμό» της 8ης Μάρτη

Τις 8 Μαρτίου, ημέρα απεργίας και αγώνα για την γυναικεία απελευθέρωση, η Ανταρσύα Θεσπρωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Πάνθεον για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Σε μια περίοδο που οι γυναικοκτονίες και οι βιασμοί αυξάνονται σημαντικά και οι δράστες παραμένουν πολλές φορές ατιμώρητοι, καθώς και μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα επιστρέφουν υπό κρατική υποστήριξη και στοχεύουν στον έλεγχο του γυναικείου σώματος και τον υποβιβασμό της γυναίκας είτε σε αναπαραγωγική μηχανή είτε σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ο Δήμος προσκάλεσε τις γυναίκες της πόλης να γιορτάσουν αυτή την ημέρα με δωρεάν περιποίηση νυχιών.

Η καταπίεση των γυναικών, ήταν και εξακολουθεί να είναι θεμελιακό στοιχείο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή της ταξικής κοινωνίας και του καπιταλισμού.
Αύξηση γυναικείας ανεργίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με το 85% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η «μαύρη» εργασία, η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, των ΣΣΕ, η απειλή της απόλυσης, δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της ανισότητας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, καθιστώντας, έτσι, την εργαζόμενη γυναίκα ακόμη πιο ευάλωτη και εξαρτημένη. Στη σημερινή περίοδο, φάνηκε ήδη ότι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι οι γυναίκες, οι οποίες υφίστανται το μεγαλύτερο ποσοστό περικοπών και απολύσεων. Η διεκδίκηση των γυναικείων δικαιωμάτων είναι κομβικό σημείο για το εργατικό κίνημα σε μια περίοδο όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων.

Η απάντηση στην γυναικεία καταπίεση είναι υπόθεση συλλογική, όλης της εργατικής τάξης. Τα σωματεία, η συλλογική οργάνωση είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στα αφεντικά, στους πλούσιους (εκ)βιαστές. Τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση είναι δύναμη για τους αγώνες μας.
Παλεύουμε στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στην εκπαίδευση, στην καθημερινή ζωή ενάντια σε κάθε διάκριση και καταπίεση με βάση το φύλο, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, για ισότητα στους μισθούς και τις συντάξεις και σταθερή εργασία.

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή!! Δεν είναι μια μέρα για λουλούδια και γλυκά στο «αδύναμο» φύλο!!
Η 8η Μάρτη για εμάς είναι μέρα που απεργούμε και διαδηλώνουμε, ενάντια στο σύστημα, στην κυβέρνηση και τις πολιτικές που θρέφουν την έμφυλη εκμετάλλευση, καταπίεση και βία, το σεξισμό!!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου