Θα πάρει θέση για τους αγρότες το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Θα πάρει θέση για τους αγρότες το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας;;;

Θα πάρει θέση για τους αγρότες το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας;;;

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναμένεται στη συνεδρίαση να κυριαρχήσει το θέμα της χερσαίας ζώνης, μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Βέβαια, γι' αυτό το φλέγον ζήτημα, ο Δήμαρχος, ο οποίος εισηγείται το θέμα δεν έχει στείλει στους δημοτικούς συμβούλους την εισήγησή του, ώστε να είναι ενήμεροι για το τι ακριβώς θα συζητηθεί. Εκτός κι αν δεν έχει καν εισήγηση...

Ωστόσο, το ζήτημα των αγροτών, είναι ένα ακόμη φλέγον και επίκαιρο θέμα που πρέπει να συζητηθεί, τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος βρίκσεται σε αναβρασμό και έχει ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Για το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο, η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω του δημοτικού συμβούλου, Δώρη Δήμα, έχει στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα σχέδιο ψηφίσματος στήριξης του αγώνα των αγροτών. Μια έστω ηθική και πολιτική στήριξη. Το θέμα, προφανώς, θα τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης (;;;).

Μένει να δούμε αν η παράταξη του Δημάρχου θα στηρίξει, έστω λεκτικά τον αγώνα των αγροτών ή θα καλύψει την κυβέρνηση της ΝΔ...!!!

Παραθέτουμε το σχέδιο ψηφίσματος που απέστειλε από χθες η Λαϊκή Συσπείρωση στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στα τοπικά ΜΜΕ: 

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Επειδή η ποιότητα και το κόστος των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας αφορά όλους.

Επειδή τα ίδια προβλήματα της ακρίβειας επίσης αφορούν όλους τους κατοίκους του δήμο μας.

Επειδή πολλοί συνδημότες αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (π.χ. ακαρπία στο μανταρίνι, πλημμύρες κλπ) .

Το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας δηλώνει τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες για:

- Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, λαμβάνοντας η Κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

- Να εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

- Να εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Ηγουμενίτσα 15/02/2022
Για τη ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨
Δώρης Δήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου