ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Τώρα μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Τώρα μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος"

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Τώρα μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος"

Τη στιγμή που η υγεία του λαού δοκιμάζεται, οι εργαζόμενοι μετρούν δύο μισθούς χαμένους το χρόνο -πάνω από 1.800 ευρώ με συντηρητικούς υπολογισμούς- από το μπαράζ ανατιμήσεων, οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν νέες άμεσες και έμμεσες περικοπές στις συντάξεις τους και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται με τον πληθωρισμό να φτάνει στο 5,1%, ιστορικό υψηλό πολλών χρόνων, η κυβέρνηση προσπαθεί με προκλητικές ωραιοποιήσεις για όσα βιώνει ο λαός, να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την κοροϊδία των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για δήθεν λύσεις εντός «των επιτρεπτών ορίων της ΕΕ», απαιτείται εδώ και τώρα:

- Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κι επαναφορά της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

- Διαγραφή χρεών και μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους, επαναφορά του αφορολόγητου.

- Προστασία του αγροτικού εισοδήματος με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές.

Είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται για την ανακούφιση από το “τσουνάμι” ακρίβειας, που αποδεικνύει ότι τα λαϊκά στρώματα σηκώνουν δυσβάσταχτα βάρη τόσο σε συνθήκες κρίση όσο και σε εκείνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ με τη νέα εγκύκλιο που αφορά τις συντάξεις δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και φέρνει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αντιμέτωπους με νέες άμεσες και έμμεσες περικοπές στις συντάξεις τους.

Η νέα εγκύκλιος πατάει πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θέσπισαν ηλικιακά όρια και κατακρεούργησαν τις συντάξεις χηρείας, έφεραν ισχυρές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναπηρίας.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων με τη συρροή αντιασφαλιστικών νόμων, που οδήγησαν στο χτύπημα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έχει καταθέσει τροπολογίες για την αποκατάστασή τους και την προστασία τους, οι οποίες έχουν απορριφθεί από τα κόμματα που κυβέρνησαν.

Μόνη λύση είναι ο διεκδικητικός αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων, για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να αποκρούσουμε την νέα επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

16/1/2022
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου