Προκλητικός ο Γιόγιακας: "Δίκαιη η μείωση απολαβών των γονέων για άδεια ειδικού σκοπού" (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Προκλητικός ο Γιόγιακας: "Δίκαιη η μείωση απολαβών των γονέων για άδεια ειδικού σκοπού" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός ο Γιόγιακας: "Δίκαιη η μείωση απολαβών των γονέων για άδεια ειδικού σκοπού" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματική πρόκληση για την κοινή λογική και εμπαιγμός των οικογενειών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την «έκρηξη» της ακρίβειας, αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα

Όπως είναι γνωστό μόνοι τους οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν στη Βουλή την τροπολογία Χατζηδάκη, η οποία επιβάλλει την τιμωρητική μείωση μισθού κατά 50% στους εργαζόμενους γονείς που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού για να μείνουν στο σπίτι με τα άρρωστα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι (γονείς) τιμωρούνται τελικά με περικοπή του 50% των αποδοχών τους τις τρεις πρώτες ημέρες της άδειας, ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα θα επιστρέφουν (δηλαδή θα αναπληρώνουν) το 50% του συνόλου των ωρών εργασίας που απουσίασαν, όπως προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις Χατζηδάκη. Η τέταρτη ημέρα άδειας του γονέα θα αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 100% και η 5η ημέρα άδειας θα "χρεώνεται" στην κανονική άδεια του εργαζομένου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματική πρόκληση για την κοινή λογική και εμπαιγμός των οικογενειών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την «έκρηξη» της ακρίβειας, αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα.

Μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, δήλωσε κυνικά πως η τιμωρία των εργαζόμενων γονιών που τα παιδιά τους νόσησαν από κορονοϊό, με το κόψιμο των αποδοχών τους κατά 50% είναι δίκαιο και σωστό μέτρο.

«Νομίζω, εφαρμόζοντας αυτή τη γενική διάταξη, είναι και το πιο δίκαιο και το πιο σωστό να εφαρμόζεται, έχοντας υπόψιν μας πως στην πανδημική κρίση εδώ και δύο χρόνια, η ελληνική πολιτεία έχει στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε νοικοκυριό, κάθε γονέα που έχει παιδιά και πρέπει να τα στηρίξει», είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου