ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα- Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα- Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!"

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα- Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!"
Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!
Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2022 έρχεται και φέτος να σημάνει τη συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα. Οι διθύραμβοι των κυβερνητικών στελεχών για «ανάπτυξη» και «παροχές», απευθύνονται στην τάξη και το σύστημα που υπηρετούν, βάζοντας και πάλι στη γωνία τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία.

Ο προϋπολογισμός έρχεται για μια ακόμη χρονιά να δώσει αμέριστη στήριξη στο κεφάλαιο και στην εργοδοσία. Να ορίσει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις που θα διευρύνουν τα κέρδη του κεφαλαίου και θα το γλυτώσουν από τα «περιττά» έξοδα, χρησιμοποιώντας το ίδιο κατάπτυστο επιχείρημα ότι θα εξασφαλιστούν έτσι οι μισθοί, οι παλιές αλλά και οι νέες «καλές» θέσεις εργασίας. Το ίδιο κατάπτυστο επιχείρημα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια δηλαδή, νομίζοντας ότι μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζόμενων.

Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα πανηγύρια της κυβέρνησης. Στην πραγματική ζωή, οι μισθοί και το λαϊκό εισόδημα ολοένα και μειώνονται. Στα μέσα του χειμώνα γίνεται κανόνας, παρά εξαίρεση, η αδυναμία να καλυφθούν στοιχειωδώς τα υπέρογκα έξοδα θέρμανσης. Οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής παίρνουν σταθερά ανοδική πορεία. Και φυσικά, τα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας έχουν ισοπεδώσει ολόκληρους κλάδους εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός έρχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια για το σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι νεκροί από την πανδημία μετρώνται κατά εκατοντάδες. Τι κι αν διασωληνώνονται ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ. Τι κι αν πεθαίνει κόσμος στους διαδρόμους. Τι κι αν γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν εξοντωμένοι ή στέλνονται στις αναστολές. Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και πολυδιακηρυγμένες: «Μια χαρά λειτουργούν οι υποδομές, τα νοσοκομεία και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ως έχουν»... Για την ακρίβεια, υπάρχει και περίσσευμα που στον επόμενο προϋπολογισμό πρέπει να κοπεί κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια...

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, το σύστημα οχυρώνεται με κάθε τρόπο. Επιχειρεί να αφοπλίσει ακόμη περισσότερο το εργατικό κίνημα, με το νόμο Χατζηδάκη να προχωράει την αντεργατική πολιτική επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενώ, με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις διαδηλώσεις και με τα ψευτοεπιχειρήματα για «προστασία από την πανδημία», επιχειρεί να τσακίσει κάθε αγώνα και κάθε κινητοποίηση με ΜΑΤ, αύρες και συλλήψεις αγωνιστών.

Ενώ, λοιπόν, η επίθεση καλπάζει και το σύστημα οχυρώνεται, οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν άοπλοι και αδρανείς. Ούτε λόγος για απεργία εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, ούτε καν ως άσφαιρη τουφεκιά, όπως την είχαν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά και από την πλευρά του ρεφορμιστικού ΠΑΜΕ, πέφτουν βροχή οι κορώνες για τα «λαϊκά συλλαλητήρια» και τον «ξεσηκωμό» ενάντια στον προϋπολογισμό, επίσης χωρίς λέξη για απεργία!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν τους δρόμους συγκρότησής τους και να δώσουν τη μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική! Κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν πλάτες στο σύστημα, κόντρα στο ρεφορμισμό που υπονομεύει τους αγώνες!

Όχι στον αντεργατικό-αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας!
Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη!
Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση!
Πλήρης Ασφάλιση – Ίση, Πλήρης και Δωρεάν Περίθαλψη για όλους

Κ.Ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου