Ήπειρος: Η Ε' ΚΟΗ για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ήπειρος: Η Ε' ΚΟΗ για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Ήπειρος: Η Ε' ΚΟΗ για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Η έναρξη της νέας περιόδου θήρας

Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου θήρας και για τα τριχωτά θηράματα από τις 15 Σεπτεμβρίου, με βάση τη Ρυθμιστική Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει προς το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας σε όλη την επικράτεια τις καλύτερες ευχές για μία καλή και χωρίς ατυχήματα κυνηγετική χρονιά.

Μετά τις παλινωδίες των επίσημων φορέων και εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας την περασμένη χρονιά στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, η φετινή περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για εξαιρετικά επίπεδα στον αριθμό των θηραμάτων σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα δε, στα τριχωτά θηράματα και δη στον αγριόχοιρο είναι σαφές, ότι σε πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου, υπάρχει υπερπληθυσμός σε αριθμούς μάλιστα πολύ μεγαλύτερους από τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών, για την κάλυψη των αναγκών τροφής των θηραμάτων.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, η κυνηγετική οικογένεια σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες προχώρησε στη σύσταση των συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων από τις καλλιέργειες, που έκαναν στοχευμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει ισχυρή σύσταση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συμπεριφορών, όπως τα προαναφερθέντα, τα οποία κινούνται εκτός των ορίων της άσκησης νόμιμης θήρας και ως τέτοια αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τα οποία παράλληλα προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια.

Δε θα επιτρέψουμε σε μία μικρή μειοψηφία λαθροθήρων, να προσβάλλει και να χαρακτηρίσει με τη συμπεριφορά και τις πράξεις της, τους χιλιάδες κυνηγούς σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου