Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Ο Γιάννης Γόγολος για την επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα




Επίσκεψη κ. Πλακιωτάκη, Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικήςστο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Τι συζητήθηκε, τι υποσχέθηκε …

Ο κ. Υπουργός και η συνοδεία του κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας τοποθετήθηκε επί του θέματος της Χερσαίας Ζώνης και δεσμεύτηκε προφορικά εντός δύο (2) μηνών,ότι θα έχουν εξαιρεθεί από τη διαδικασία πώλησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας τα εξής:

1. Η παραλία του Δρεπάνου, για την οποία δεν είναι σε θέση να απαντήσει, εάν θα περιέλθει στο Δήμο Ηγουμενίτσας ή το Υπουργείο Οικονομικών
2. Το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, από τα κτίρια του Παλαιού Τελωνείου έως το Λιμανάκι και κάποια έκταση την οποία δεν προσδιόρισε πέραν αυτού ( εάν θα φθάνει έως το χώρο που καταλαμβάνουν τα υπάρχοντα γήπεδα tennis)
3. O παραλιακός δρόμος της πόλης της Ηγουμενίτσας που αστυνομεύεται σήμερα από τη Λιμενική Αστυνομία και βασικός οδικός άξονας της πόλης.
4. Εκανε αναφορά για την εξαίρεση μικρού μέρους του υπάρχοντος παραλιακού parking του Παλαιού Τελωνείου ή αντ’ αυτού, να γίνει παραχώρηση μέρους των υφισταμένων παλαιών κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην τοποθέτησή μου, απευθυνόμενος στον κ. Πλακιωτάκη τον καλωσόρισα σε αυτή τη φιλόξενη γωνιά της Ηπείρου και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καταθέτοντας την απορία μου για τη δεκαεξάμηνη (16) καθυστέρηση άφιξής του από την προηγούμενη, στην οποία είχε δεσμευτεί τότε να κάνει εντός σύντομου διαστήματος.

Του ζήτησα δύο φορές να αποσαφηνίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρεπάνου μετά την εξαίρεσή του από τη διαδικασία πώλησης, χωρίς να πάρω απάντηση.
Επεσήμανα το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει έως το Νοέμβριο που θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων.

Παραδίδοντάς του το Υπόμνημα της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον κ. Υπουργό του υπενθύμισα ότι σήμερα είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά οι πολιτικές του αποφάσεις μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον καταστήσουν“ανεπιθύμητο”.

Κατά την πολιτική μου εκτίμηση η επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, μας γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Χερσαία Ζώνη ΛιμένοςΗγουμενίτσας.

Μας είπε αυτό που γνώριζαν ήδη αυτοί που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, αλλά δεν είχαν και το πολιτικό ανάστημα να πουν στους πολίτες...

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα υπομνήματα, δεν φοβούνται αντιδράσεις.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗγ προχωρά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής για τους πολίτες και τη θέλησή τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Ηγουμενίτσα 01.07.2021
Δημοτική Παράταξη Δήμου Ηγουμενίτσας
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΜΑ: Χερσαία Ζώνη του Ο.Λ.Ηγ.

ΠΡΟΣ: κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κύριε Υπουργέ
Με το παρόν υπόμνημα που σήμερα έχετε στα χέρια σας, θέλουμε να γίνει γνωστή για μια ακόμη φορά η πάγια θέση της παράταξής μας για τη Χερσαία Ζώνη του Ο.Λ.Ηγ. 

Γενική περιγραφή:
Να αποδοθούν στο Δήμο τα τμήματατης Χερσαίας Ζώνης του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ηγουμενίτσας, που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες του ΟΛΗγ.-

Να αποδοθούν στο Δήμο οι παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλίου.
Αναλυτικά:
1. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου, που σήμερα εξυπηρετεί τις πορθμειακές γραμμές εσωτερικού από Ηγουμενίτσα, για Κέρκυρα – Λευκίμη – Παξούς έως το υπηρεσιακό parking της ΕΛ.ΑΣ.
Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι η τελευταία εγκατάσταση που εξυπηρετεί τις «λιμενικές δραστηριότητες του ΟΛΗγ», είναι το κτίριο Τ3 που σύντομα ολοκληρώνεται. Οι χώροι του παλαιού λιμανιού εξάλλου προϋπήρχαν του ΟΛΗγ και των δραστηριοτήτων του και δεν αποτελούν συνοδευτικό στοιχείο πώλησης κανενός Οργανισμού Λιμένος από τα λιμάνιαπου έχετε δρομολογήσει προς πώληση.
2. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου,που σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες parking της ΕΛ.ΑΣ.και της λωρίδας που τον συνδέει με το υπάρχον parking του παλαιού τελωνείου Ηγουμενίτσας.
3. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου του σημερινού parking Παλαιού Τελωνείου Ηγουμενίτσας.
4. Τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου και οι χώροι, που σήμερα χρησιμοποιούνται ως γραφεία μέρους των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
5. Ο χώρος του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται, από τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου έως και την παραλιακή λωρίδα του ΤΕΙ, που σήμερα είναι ο κύριος ποδηλατόδρομος της πόλης και συνδέεται με τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο που θα τον συνδέσει με το Δρέπανο, συμπεριλαμβανομένων των χώρων του ΠΑΝΘΕΟΝ, του parking της εκκλησίας, του μικρού λιμανιού και των χώρων που εκτείνονται βόρεια αυτού καθώς και υφισταμένων τριών (3) γηπέδων tennis. Οι παραπάνω χώροι, αποτελούν το μπαλκόνι της πόλης προςτη θάλασσα για τους κατοίκους της.
6. Το παραλιακό μέτωπο από το χώρο, του τέως ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έως το Μακρυγιάλι.
7. Ο νέος παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων) αρμοδιότητας τροχαίας αστυνόμευσης σήμερα, από το Λιμενικό Σώμα.
8. Το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους.
9. Το τουριστικό καταφύγιο Συβότων και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους
10. Το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας και οι χώροι του, που ήδη χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους

Κύριε Υπουργέ
Το θέμα της χερσαίας ζώνης, δεν μπορεί να αποτελεί μόνο ένα οικονομικό ή ένα πολιτικό διακύβευμα για την Κυβέρνηση και έτσι να αντιμετωπίζεται ερήμην των κατοίκων της περιοχής.
Δεν εμπιστευόμαστε πλέον “τα λόγια” που συνοδεύονται συνήθως από καλλιτεχνικές φωτογραφίες των αυτοβαπτιζομένων σωτήρων της περιοχής, που κατόπιν ενεργειών τους, μας διαβεβαιώνουν ότι “το θέμα είναι σε καλό δρόμο”, για δεκαέξι (16) μήνες από την προηγούμενη επίσκεψή σας.

Κύριε Υπουργέ
Έχετε την ευθύνη και το χρέος να αντιμετωπίσετε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης του Ο.Λ.Ηγ σήμερα, με την ευθύτητα και την αποφασιστικότητα της κρητικής σας καταγωγής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, χωρίς αναβλητικότητα και με απόλυτη σαφήνεια των προθέσεων και των σχεδίων του υπουργείου σας.

Με τιμή 
Γιάννης Κ. Γόγολος 
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου