Ποιες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ποιες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης

Ποιες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με μοναδικό θέμα τη διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.

Μετά από 3ωρη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Γιόγιακας και Κάτσης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

- Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής για τις κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και 1 μέλος από την κάθε παράταξη.

- Συλλογή υπογραφών πολιτών

- Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

- Τη Δευτέα 28/6 θα παραμείνει κλειστό για το κοινό το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, η Π.Ε. Θεσπρωτίας, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Ηγουμενίτσας για 2 ώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι εσωτερικού.

- Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και αποκλεισμός του λιμένα εξωτερικού, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, πιθανώς την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Την απόφαση υπερψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Λώλου, καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης των Γόγολου, Δημητρίου, ενώ καταψήφισε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας, διαφωνώντας στο πλαίσιο διεκδίκησης και σε ό,τι αυτό αφορά.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας στην τοποθέτησή του, πρότεινε μια ακόμη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Την πρότασή του για ...περαιτέρω διάλογο υποστήριξαν και σύμβουλοι της παράταξης του κ. Λώλου (Μιχάλης Γκίκας, Λευτέρης Κώστας) με τον κ. Γκίκα μάλιστα να χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις κινητοποιήσεις, επειδή μπορεί να μην οδηγήσουν και πουθενά, αλλά τελικά υποστήριξαν την τελική πρόταση, η οποία καθορίστηκε μετά από συμφωνία των 3 παρατάξεων και με κλιμακούμενη ένταση, ενώ στην αρχική πρόταση του κ. Λώλου γινότανε λόγος για 2ωρο κλείσιμο καταστημάτων και Δημαρχείου με μεσίστια σημαία, και συγκέντρωση στο λιμάνι εσωτερικού.

Λίγο αργά θυμήθηκαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες ο ΟΛΗΓ βγαίνει στο σφυρί και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόδοση τμημάτωνς της χερσαίας ζώνης στο Δήμο (νομιμοποίηση αυθαίρετων παρεμβάσεων, χάραξη αιγιαλού και παραλίας και νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση τμημάτων στο Δήμο).

Το επόμενο διάστημα θα δείξει κατά πόσο όλη αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο και μόνο για να καλύψουν ορισμένοι τις ευθύνες τους ή μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδια των ολιγαρχών...

Ενδιαφέρον έχει άλλωστε το γεγονός ότι δεν συμφώνησαν στο πλαίσιο διεκδίκησης, δηλαδή τι ακριβώς θα διεκδικήσουν. Ίσως το μάθουμε την Παρασκευή.

Αύριο συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου