Θεσπρωτία: Και με τη βούλα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Θεσπρωτία: Και με τη βούλα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά...

Θεσπρωτία: Και με τη βούλα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14/6/2021 το "ΦΕΚ Σχολικών Μεταβολών 2021-2022", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά.

Η κοινή Υπουργική απόφαση υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας από το 2020...

Η πρόταση είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας από το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, κ. Γιώργο Βασιλειάδη η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

Αποτελεί θετική εξέλιξη για την περιοχή μας η λειτουργία μουσικού γυμνασίου μετά από πολλά χρόνια.

Ωστόσο, τα κριτήρια με τα οποία η έδρα του Γυμνασίου θα είναι στη Μαζαρακιά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από το Δήμο.
Η αρχική πρόταση του κ. Βασιλειάδη, ήταν να στεγαστεί το σχολείο στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, αλλά δεν προχώρησε. Έπειτα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να στεγαστεί στο Μαργαρίτι ή στον Παραπόταμο, αλλά τελικά προτιμήθηκε το παλιό δημοτικό σχολείο της Μαζαρακιάς.

Ας ελπίσουμε ότι μια καλή ιδέα θα γίνει πράξη και ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου, αλλά και η μετακίνηση των μαθητών από όλη τη Θεσπρωτία και ότι τα κριτήρια της επιλογής του χώρου ήταν αντικειμενικά ως προς την καταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων κι όχι επειδή τυχαίνει να είναι το χωριό του Δημάρχου...

Ας χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τον πολιτισμό στην περιοχή μας...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου